zondag 31 oktober 2010

Taartjes

Ondanks de drukke weken toch af en toe een taartje kunnen maken.
Het taartje met de zwitserse vlag was voor mijn oom. Hij werd 45 jaar en 'zeurde' al maanden om een taartje. Hij werkt voor een zwitserse baas, dus een taart was zo bedacht. Gevuld met jam en banketbakkers room.
Hello kitty taart was voor een meisje wat 3 werd. Wat een gepriegel zeg, dat zwarte lijntje en een puzzelplaatje. Maar vind hem erg leuk geworden! Ook gevuld met jam en banketbakkers room
Het andere taartje is een uitprobeersel. Gewoon voor onszelf, voor dit weekend. Het is een chocoladebiscuit gevuld met chocolade ganache. Nieuwe uitstekers geprobeerd. Ging wel veel verkeerd, de taart was hoger, maar goed, is toch voor onszelf haha. Ben benieuwd hoe die smaakt!

Ik ben nog bezig om een lekker drie gangen menu te verzinnen. Ik werd laatst getikt, dus ik ben er mee bezig!




Weekmenu week 44

Zaterdag: zelfgemaakte pizza
Zondag: herfstsnitzel met champignons en ui, opgebakken aardappelen en worteltjes
Maandag: hutspot
Dinsdag: hutspot voor Jh, halve zak hollandse aardappelschotel en een kipsnitzel voor mij
Woensdag: macaroni stroganoff
Donderdag: aardappelen, bloemkool en een gepaneerde snitzel
Vrijdag: gebakken aardappelen, broccoli en minute steak

vrijdag 29 oktober 2010

Weekmenu week 43

Zaterdag: Lekker stukje vlees bij van der valk met aardappelschijfjes en verschillende soorten groenten en appelmoes
Zondag: wezen wokken bij de chinees
Maandag: aardappelschijfjes, broccoli en een kipkarbonade
Dinsdag: zigeunersnitzel, boontjes en aardappelen
Woensdag: spaghettini
Donderdag: tomaat groenten soep met stokbrood en kruidenboter
Vrijdag: shoarma ovenschotel

woensdag 27 oktober 2010

Een tijdje niet geblogd

Of dat de weken even voorbij vliegen! Normaal neem ik in het weekend de tijd om bij te lezen en zelf te bloggen. Afgelopen weekend kon dit niet omdat we een weekendje weg waren. Even samen er lekker uit. Stond eigenlijk vorig jaar met Jh's verjaardag al op de planning, maar toen lag er sneeuw en zijn we thuis gebleven. Eigenlijk helemaal geskipt totdat Jh aangaf dat hij toch wel even weg wou om even er uit te zijn.

Het is dan altijd weer een sport om zo goedkoop mogelijk ergens heen te gaan. Eerste instantie zou het valkenburg worden, maar dit zou te duur worden. Verder gezocht en een hotel gevonden vlakbij 's Hertogenbosch. Den Bosch om het maar even makkelijk te houden. Via vakantieveilingen kaartjes voor moviepark germany 'gewonnen' en van te voren kaartjes voor een boot tocht door Den Bosch geregeld. Zo hoefden we afgelopen weekend alleen het hotel nog te betalen en te eten.

We hebben het heerlijk gehad. Wat is Den Bosch toch een mooie stad. Zowel qua winkels als de historie. Wij zijn meer cultuurmensen en als we tijd over hebben gaan we pas ergens winkelen. We hebben dus niet veel winkels gezien, want we vonden slenteren door de stad en steegjes veel interressanter. De zaterdag was dus zo vol. Al viel ons boottochtje wel wat in het water. 10 minuten voordat we het bootje instapten begon het met regenen en het hield niet meer op. Zondag zijn we naar moviepark Germany geweest. Het was helemaal niet druk en zo zijn we soms meerdere keren in een attractie gegaan. Het is een leuk park, al staat Disney nog wel bij mij op nummer 1. :-)

Maandag zijn we via mijn moeder weer naar huis gereden. Heerlijk bijgetankt en gelukkig van alle aandacht aan elkaar. Eens geen stof in ons haren, lekker uit eten geweest en een heerlijke badkamer met bad. Indy zat heerlijk een weekendje bij 'oma'. Daar hadden we dus geen omkijken meer naar.



















Deze week is het herfstvakantie. Dat betekend voor mij hele dagen werken. Geen probleem, want zo'n week word altijd volgepland met leuke dingen. Is wel even wennen, hele dagen werken en huishouden 's avonds doen. Ik ben meestal ook echt kapot na een dag werken. Morgen nog een dagje en dan weekend.

Vandaag was het eindelijk weer zover: een bezoekje aan het ziekenhuis. De gyn liep 'maar' een half uur uit. Ach wij vermaken ons wel in de wachtkamer. Het gaat goed, clomid slaat aan en er is elke ronde tot nu toe nog een ei gespot. Over twee maanden moeten we weer terug, dan gaan we verder bespreken hoe we het gaan doen met IUI en wat erbij komt kijken.(Dan is het half jaar al weer om!!) We hebben al een folder meegekregen, ook over IVF, dus dat ga ik eens rustig doorlezen. Natuurlijk hopen we dat het allemaal niet meer hoeft en dat we tegen die tijd een mooie echo krijgen. Afwachten maar weer! Van bijwerkingen heb ik eigenlijk geen last meer van. Soms een misselijke aanval, maar niet zo erg als de eerste maand. Als ik mopper op Jh zegt hij standaard: 'Jaja, hormonenmonster'. Alsof alles door de hormonen komt ;-)

maandag 18 oktober 2010

Weekmenu week 42

Zaterdag: wezen wokken
Zondag: lasange met gehakt en groenten
Maandag: aardappelen, spercieboontjes en indische speklapjes
Dinsdag: hachee met aardappelen en eventueel groenten
Woensdag: hachee met rijst en eventueel groenten
Donderdag: wraps met kipfilet/wokgroenten/sausje
Vrijdag: opgebakken aardappelen, zalm en spercieboontjes

zaterdag 16 oktober 2010

Een dagje naar Texel

Jh's ouders waren begin oktober 30 jaar getrouwd. We hebben wekenlang gedubt over een kado. We kwamen er niet uit, we kwamen wel op het idee om ze een dag op stap mee te nemen. Toen we dat besloten hadden, moest er nog worden gekozen waarheen we ze namen. Dat werd dus Texel. Lekker dichtbij en toch het gevoel dat je 'een dagje op vakantie bent'.
Ze wisten helemaal niets, tot we bijna bij de boot waren, toen begon het lampje wel te branden haha.
Eerst gingen we naar Ecomare. Zeehonden bekijken en andere zeedieren. Wat is het toch heerlijk genieten, kijken naar zeehonden. Ze waren heerlijk aan het zwemmen en 'spelen'. We stonden te wachten op het voederuur en hoe dichter we bij 11 uur kwamen, hoe zenuwachtiger de zeehonden werden.













Na Ecomare reden we het eiland over tot we bij het Maritiem en Juttersmuseum waren.
Het was er groter dan ik verwacht had. We hebben er heerlijk rondgelopen en rondgekeken.
















Eigenlijk vond ik de boot al een hele belevenis haha. Zovaak ga ik niet met een boot. Het waaide wel erg hard, maar de terug weg zaten we heerlijk in het zonnetje en uit de wind.















Haha ik heb ook nog wel een foto waar ik wel helemaal op sta:












Indy was de hele dag bij de oppas. Daar heeft ze het altijd erg naar d'r zin. Dat gaat fijn weg al zeg ik het zelf. Ze is alleen 's avonds uitgeput. Lekker rustig ;-)

We sloten de dag af met een bezoek aan onze 'buurman'. De chinees, om te wokken. Wat een feestdag vandaag, samen op pad en nog mooi weer ook. Naja er was een koude wind, maar dat is nog niet zo erg als regen. Texel is een mooi eiland. We wonen zo dichtbij maar komen er echt veel te weinig. Zonde..

donderdag 14 oktober 2010

Niet kunnen koken.

Eigenlijk zijn we normaal gesproken best verwend. Je komt thuis, gaat koken, daarna eten en dan ruim je het op. Word niet bij stil gestaan dat het ook soms wel eens anders moet. Gisteren en vandaag is zo'n moment waarbij het even anders moet. De vloer van de badkamer moet eruit en ja dat ligt boven de keuken.
Jh hoopte dat hij in 1 avond klaar zou zijn, maar helaas, vanavond nog een avondje in de herrie zitten.
Gisteren heb ik dus maar pizza's gehaald. Voor het eerst sinds 2,5/3 jaar. Normaal maak ik ze altijd zelf, maar dat ging dus niet. Was erg lekker! Al vinden we stiekem onze eigengemaakte pizza's lekkerder!

Vanavond bak ik in de partypan shoarma. Broodje en saus erbij en klaar, weer een maaltijd. Het weekmenu word zo wel omgegooid haha, ach gebeurt vaker!

Wat foto's:


dinsdag 12 oktober 2010

Badkamer en een verrassing

Jh is gisteren druk geweest om de tegels eraf te boren. Wat een herrie! En hij zat helemaal onder het fijne stof. (uhmm en de rest van de boven verdieping!)
Zo ziet het er momenteel uit:













Afgelopen zaterdag kwam ik van de beurs thuis en stond er een verrassing op het aanrecht. Een prachtige bos rozen! Van mijn oppasgezin, omdat ze zo blij met me zijn. Ohh ik werd er verlegen van! Mooi he:

choco muffins













Zelfs als je echt niet kunt bakken, kan dit toch niet mislukken.
Het recept is zo simpel:
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram witte basterdsuiker
- 80/90 gram boter
- 2 grote eieren of 3 kleinere
- 100 gram pure chocola in stukjes.

Ingredienten (behalve chocola) mengen en als laatste de chocolade erin roeren.
20-25 minuten in een voorverwarme oven van 190 graden en je hebt heerlijke choco muffins!
Tip: Niet te lang roeren want anders worden de muffins droog!

zondag 10 oktober 2010

weekmenu week 41

Zaterdag: rundvleessoep met een satégehakt snitzel en champignons
Zondag: patat, beenham met beenhamsaus en een blikje groenten
Maandag: hollands pannetje broccoli en gehaktballetjes met rijst
Dinsdag: gebakken aardappelen, minute steaks en broccoli
Woensdag: nasi met kip saté
Donderdag: aardappelen, bloemkool en slavinken
Vrijdag: lasange

Taart & Trends

Afgelopen vrijdag en gisteren was deze beurs in Hilversum. Normaal ga ik nooit zomaar naar een beurs, maar besloot om hier wel heen te gaan. Samen met D. D ken ik nog van vele jaren terug en het was meteen weer gezellig. Alsof er geen 8 jaren tussen gezeten heeft :-)

Ik ging met de trein en scoorde van de week al een treinkaartje bij Kruidvat. Dat scheelde me precies het geld wat ik kwijt was om bij de beurs binnen te komen. Het was erg leuk, leuke spullen. Alleen het was druk! Niet normaal, en daardoor ook erg warm. We hebben prachtige taarten gezien. Zo mooi, dan lijkt het gepruts van mij nog niets haha.












Mijn gescoorde spulletjes (alles met 20%korting of de actie: 3 halen 2 betalen)











Gisterenavond was ik kapot. Moe van het lopen en sjouwen. Maar het was erg leuk!

vrijdag 8 oktober 2010

12,5 jaar getrouwd

Zover zijn wij nog niet ;-), maar degene voor wie dit taartje is al wel.




Verbouwing badkamer

Eigenlijk stond de badkamer in de bouwvak al op het programma, maar het liep even anders. Het huis moest ook geschilderd worden en dat liep uit door regen. Maar nu is de badkamer dan toch echt aan de beurt.

Jh heeft van de week eerst de nood badkamer gemaakt. En stomme is, het ziet er niet uit, maar het doucht fijner dan onze oude douche. Maar goed, daar stonden zoveel bakken door lekkage en andere ongemakken dat het niet voor niets verbouwd word. Ik hoef nu elke ochtend niet eerst de bak onder de wastafel te legen om te kunnen wassen/tandenpoetsen etc.

Krijg er toch wel een kampeer gevoel bij haha.
Paar foto's:




maandag 4 oktober 2010

Dierendag

Vandaag is het dierendag! Nu heeft Indy sowieso niets te klagen, want eigenlijk is elke dag dierendag voor haar. Ze word genoeg verwend, maar zo hoort het ook! Een dier heb je voor het leven en daar moet je goed voor zijn.

Nu voelde ik me vanochtend wel even een slecht vrouwtje. Ze moest juist vandaag haar jaarlijkse cocktailprik hebben. Dat krijg je met maar 1 vrije dag deze week. Indy vind alles leuk daar. De assistentes, de wachtkamer, de mensen die er al zijn toevallig. Maar de lol vergaat als ze op de onderzoektafel word gezet. Dan is ze zo mak als een lammetje. Het koekje wat ze van de dierenarts krijgt word genegeerd. Het is ook omkoperij, ik zou er ook niet in trappen. Ze kruipt helemaal tegen mij aan en geeft een krijs als het prikje erin zit. Ach tranen zitten bij het vrouwtje ook hoog :-( Maar het is zo weer voorbij. Omdat het dierendag is vandaag kreeg Indy een soort frisbee mee en een tasje met wat folders, zakje brokjes en een vingertandenborstel.

Natuurlijk heb ik ook wat voor d'r gekocht. Als troost voor het prikje, maar ook omdat ik zo blij met d'r ben!



zondag 3 oktober 2010

Weekmenu week 40

Zaterdag: kippensoep met gebraden kip
Zondag: rijst met prutje van kipfilet, tauge, champignons, paprika, ui en saus
Maandag: broccoli met champignons en spekjes uit de wok, aardappelen en tartaar
Dinsdag: krieltjes, worteljes/doppers en kipsnitzel
Woensdag: opgebakken aardappelen, kip spies en boontjes
Donderdag: bami, eitje en satéstokjes
Vrijdag: eten afgehaald, broodje doner en turkse pizza

Herfst in huis

Gisteren zijn we allebei erg druk geweest. Ik met de woonkamer. Al het groene er weer uit en de kleur rood erin. Lampjes gepakt en herfstdingen gemaakt. Veel uitgezocht, opgeruimd en schoongemaakt. Alle hoeken zijn nu opgeruimd en schoon en de bank is weer eens van zijn plek gegaan. Al met al was ik de hele dag bezig. Onder het genot van de nieuwste cd van Nick en Simon!

Jh was ondertussen naar boven gegaan. Naar zolder om precies te zijn. De lieverd heeft daar alles opgeruimd en schoongemaakt. En dat was ook een klus, want een jaar lang werd alles maar op zolder gezet onder het mom: 'ruimen we nog wel een keer op'. Mijn knutselhoek kon ik al geen eens meer zien, laat staan dat er gefreubeld werd. En nu is ook daar alles opgeruimd en weer schoon. Incl achter de schotten. Wat een lieverd heb ik, doet hij zomaar uit zichzelf.
Wat voelt dat goed, zo'n schoon en opgeruimd huis. Vrijdag had ik de bovenverdieping al gedaan, dus kan nu zeggen dat mijn hele huis weer schoon is. (naja op de keukenkastjes na dan... haha)

Ik hou van de herfst. Niets fijner dan op de bank, dekentje over je heen, kaarsjes aan, gordijnen dicht, boek op schoot of tv kijken en man en hond binnen handbereik. Of gewoon uren slenteren door het bos met dezelfde hond en man. Nog even en dan staan de feestdagen al voor de deur.

Paar foto's:



vrijdag 1 oktober 2010

Weekmenu week 39

Zaterdag: Kip uit de oven (van de markt, euro per bout, lekker!) Jh at er verse patat bij en ik had nog een restje roerbakmie van vrijdag.
Zondag: ivm rijden naar mijn moeder, 1 snitzel en twee broodjes. Jh had thuis aspergesoep
Maandag: macaroni
Dinsdag: aardappelen, bloemkool en een gehaktbal
Woensdag: minute steaks met krieltjes
Donderdag: rode kool, opgebakken aardappelen en een gepaneerde snitzel
vrijdag: witte bollen met verse hamburger met ijsbersla en uien

Vandaag meteen 'grote boodschappen' gedaan. Ik zag dat bij deen het kipfilet en hoh gehakt in de aanbieding zijn enn bij de lidl het rundergehakt. Ik heb dus weer genoeg in de vriezer voor een paar weken! Dat scheelt een hoop.
Ook was het wasmiddel op en koekjes voor Indy. Dat was allemaal in de aanbieding bij Deen. Ook lidl heeft weer leuke aanbiedingen. De XXL weken is er nog steeds. Broccoli 44 cent per 500 gram en perssinaasappelen 2 euro per net.

Nu aan de schoonmaak, ik loop heel wat achter. Fijn weekend allemaal