zaterdag 27 november 2010

Weekmenu week 48

Zo, nog een paar weken en heb een jaar lang elke week een weekmenu 'bedacht'! En dat bevalt me prima haha :-) Gaan we in 2011 dus gewoon mee door.

Zaterdag: turkse pizza met kebab als avondeten en kippensoep als lunch
Zondag: aardappelen, spinazie, eitje en vissticks
Maandag: hachee met aardappelen en rode kool
Dinsdag: Bami goreng
Woensdag: Jh rest hachee en ik rest bami
Donderdag: gebraden kip, aardappelschijfjes en groenten
Vrijdag: broodje hamburger met ijsbergsla, uienringen en saus

Ik hoef deze week alleen de groenten voor deze week te halen. De rest heb ik nog in de voorraadkast of de vriezer (hachee vlees lag vorige week met 30% korting bij de lidl, dat scheelt! heb 3 pakken meegenomen)
Verder moet ik gewoon de wekelijkse boodschappen halen. Zoals brood, zuivel, vleeswaren en fruit.

We krijgen straks warme voetjes

In de nieuwe badkamer. Zaten we eerst te twijfelen of we wel vloerverwarming moesten doen, maar de voordelen zijn meer als de nadelen. En nu kon het nog, straks kregen we spijt als de vloer eenmaal al gelegd was.
Dus we hebben straks vloerverwarming in de badkamer, wat een luxe.
Vandaag heeft Jh de vloer gemaakt. Hij dacht er nog wel even mee bezig te zijn maar hij was binnen twee uur klaar. Ondertussen had ik boodschappen gedaan, naar de bieb geweest, opgeruimd en schoongemaakt. Heerlijk zo'n kneuter zaterdag!













We zaten gisteren heerlijk tv te kijken toen we de brandweer hoorden uitrukken. Op zich is dat niet zo vreemd als je in dezelfde straat woont als de brandweerkazerne, maar dan moet je de brandweer voorbij horen komen. Dit keer zag ik de brandweer schuin aan de overkant stoppen. Oh dit is niet 'normaal'. En dat klopte want de mensen daar hadden een schoorsteenbrand. Je zag de vlammen uit de schoorsteen slaan. na een tijdje was de brand onder controle al duurde het wel even voordat de brandweer weer weggingen. Wij lagen toen al lang en breed op bed. Aan de ene kant is het erg, het zal je maar gebeuren, maar aan de andere kant vond ik het ook een keer goed om te zien hoe de brandweer aan het werk is. Dat zie ik tenminste niet dagelijks. Maar het is goed afgelopen!

zaterdag 20 november 2010

Weekmenu week 47

Zaterdag: groentesoep, stokbrood en kruidenboter, zigeunersnitzel en champignons
Zondag: canadese beenham met beenhamsaus, aardappelschijfjes en groenten
Maandag: broccoli gehakt pannetje met rijst
Dinsdag: aardappelen, bloemkool en gehaktballen
Woensdag: roerbakmie
Donderdag: opgebakken aardappelen, appelmoes, bloemkool en kipspiezen
Vrijdag: lasange

tweede 18 plus taartje

Met veel moeite, alles ging verkeerd wat verkeerd kon gaan, maar ben erg tevreden met het resultaat. Ik krijg nog te horen wat de krijger er van vond! Ik ben benieuwd:-)
gevuld met slagroom en stroopwafel!

maandag 15 november 2010

Als je nog geen 18 bent...

... dan sla je deze blog even over ;-)

voor zaterdag moet ik een bepaalde taart maken. Maar nog nooit gemaakt... maar wou het wel eerst uitproberen! IS maar goed want heb nu al verbeterpuntjes.
Voor een eerste keer vind ik het erg goed gelukt.
Gevuld met bananenvulling en de 'andere' met stroopwafelvulling.
De bananenvulling was ook meteen een uitprobeersel, als je er van houd is het erg lekker. De vplgende word weer totaal anders, met zwart vooral.


weekmenu week 46

Zaterdag: tomaat-groentensoep, krokante snitzel en champignons
Zondag: kipfilet met kruiden,tomaat, ham, spekjes en champignons uit de oven, pepersaus en patat













Maandag: sucade stoofpotje met gekookte aardappelen en sperciebonen
Dinsdag: rest sucade stoofpotje met rijst
Woensdag: lasange
Donderdag: hollandse aardappelschotel met zalm
Vrijdag: rijst, kipfilet en tandoorisaus

zondag 14 november 2010

Badkamer en Utrecht

Afgelopen maandag belde (eindelijk) formido met de mededeling dat ons meubel binnen was! Jh meteen de auto gepakt en het meubel opgehaald. Nieuwsgierig als we samen zijn, hebben we ook maar meteen het meubel in elkaar gezet. (lees, Jh zet het in elkaar en ik bekijk alles)
Ook meteen om te zien of alles wel compleet was. Dat was het, half uit elkaar gehaald weer en 'even' boven gezet.
Hier een idee hoe de kleur is:

















Voor de rest van de week is Jh bezig geweest met de badkamer. We hebben toch besloten om vloerverwarming erbij te doen en daar is hij ook mee bezig geweest. En de kraan van de douche hangt nu ook.

Gisteren heb ik een hele lieve meid ontmoet. We kennen elkaar via een forum en msnen wat af. Het werd dus tijd om eens lekker te gaan meeten/winkelen met ons twee. Het werd Utrecht, een stad waar we beide nog niet geweest waren. Het was erg gezellig! Wel druk want ja de goedheiligman kwam ook binnen :-) Was dus wel gezellig druk in de stad. De dag vloog om dus we gaan vaker afspreken met elkaar, erg gezellig!

Deze week ging Deen hier weer open. De winkel heeft een stuk erbij aan gekregen en daardoor moest de winkel even een paar dagen dicht. Ik vind de winkel prachtig geworden! Bij €20,- euro kreeg je gratis soesjes erbij, als kado. we hebben nu 4 pakken soezen gekregen, en niet alleen omdat ik €20,- heb uitgegeven. Kennelijk moesten ze er gisterenavond vanaf haha. Gratis soesjes dus!:-) (de vriezer is er goed voor)

Allemaal een fijn weekend!

Stoffig? Hoe kom je erbij...

maandag 8 november 2010

Weekmenu week 45

Zaterdag: rijst met kipfilet en tomaat room sausje
Zondag: Sucadelapjes, aardappelen en worteltjes
Maandag: Turkse pizza met shoarma en groenten en sla
Dinsdag: Sucadelappen, aardappelen, bloemkool en broccoli (restjes)
Woensdag: Ik eet ergens anders. Jh eet boerenkool met worst
Donderdag: Spaghetti bolognese met gehakt en groenten
Vrijdag: marokkaanse gehaktballen, opgebakken aardappelen en groenten

Ik hoef deze week weinig boodschappen te doen. Alleen voor woensdag boerenkool. Voor de rest heb ik alles nog op voorraad en in de vriezer liggen.
Donderdag haal ik weer fruit, dat raakt wel op.
Morgen een brood halen bij 't stoepje.
(oh ja schiet me wel te binnen dat ik nog minstens 50 snoepjes moet kopen voor sint maarten. Dan heb ik er 300, hopenlijk heb ik genoeg)
Dus ik zie toch wel een supermarkt deze week :-)

De zwarte markt

Zo noemen we dat steeds in onze familie. Kennelijk heet het geen zwarte markt meer, maar de Bazaar. Ik gok zo dat iedereen wel weet waar ik het over heb :-)
Gisteren togen we, samen met een vriend, naar Beverwijk om eens een dagje heerlijk te neuzen op de zwarte markt. Jh en ik zijn er als kind eens geweest, onze vriend nog nooit. Dus ja wij hadden er wel zin in!
Eigenlijk waren we er zo, nog geen 45 minuten rijden. We waren er vroeg, zo rond 11 uur. En we hebben het volgehouden tot half 5! Wat een dag. Gezellig ook. Onze vriend ging voor een leren jas. Helaas is hij niet geslaagd. Ik irriteerde me suf aan al die opdringere verkopers. Getsie, soms had je nog geen stap binnen gezet of meteen: 'Dit is een mooi jasje! Kijk maar, pas maar eens! en vervolgens zag je een heel ander jasje voor je neus bungelen dan waar je naar gekeken had.
Ik ben wel geslaagd. Een bakblik en cakevormpjes (verrassend he haha), twee mooie kettingen, een shirtje, zak vol hondenkoeken en kruiden! Ja ik heb mijn ogen wel uitgekeken. We hebben alles gezien, incl een buitenlandse supermarkt. Indisch volgens mij. In ieder geval was er veel vis, kruiden en noedels verkrijgbaar.
Er waren ook hallen waarbij je alles meteen gezien had. Als je 1 pad door had gelopen wist je meteen hoe de andere paden eruit zien. Allemaal hetzelfde.
Ook kon je duidelijk het verschil merken tussen de betaalde hallen en de gratis toegang hallen. Daar was het een stuk drukker.
Jh heeft een leuke (nep)leren jas gekocht voor jawel... €10,- Het staat hem hartstikke leuk en stoer. (zal eens proberen om een foto te maken)
Tussendoor hebben we lekker gegeten van een broodje Doner. Ook heb ik nog twee turkse pizza's meegenomen. Dat eten we vanavond. Lekker!
Het kost er echt soms helemaal niets. Winterjassen voor €10-€20 euro. Natuurlijk heb je ze wel duurder, maar ik keek vooral naar de goedkoopste dingen :-)
Kleding en spijkerbroeken voor helemaal niet veel geld. Leuk om zo te neuzen!

vrijdag 5 november 2010

De griepprik

Wat heb ik getwijfeld dit jaar. Normaal gesproken haal ik elk jaar de griepprik. zoals de vaste lezers wel weten, ik heb astma en hoor dus bij de 'risicogroep' wbt de griepprik. Mexicaanse griepprik heb ik niet gehaald, vond ik meteen al onzin, maar een griepprik blijf ik trouw al jaren halen.

Dit jaar zat ik dus echt te twijfelen. Ik slik al 4 maanden hormonen, heb een antibioticakuur gehad en recent een hele sterke kuur. Voor mijn oorontsteking waar ik twee maanden mee gelopen heb. Ik vond dus dat ik al wel genoeg zooi in mijn lijf heb (gehad).

Tot ik maandag op mijn werk kwam. Collega liep te snotteren, veel kinderen ook. Dinsdag bij mijn oppasgezin waren er zieken. Als het nu al begint...

Dus ik heb de griepprik wel gehaald. Op de langere duur toch beter voor mijn gezondheid.

Halen jullie ook een griepprik?

Heeft u alles wel aangeslagen?

Sinds een paar weken staat hier een groentenboer bij de winkels. Alleen op donderdag.
Maar door druk zijn en werk kwam het niet eerder van terecht om even te kijken.
Gisteren nam ik wel even de tijd om te kijken. Je mag zelf de spullen pakken en aan het eind van de rit staat een kassa.
Ik had een bloemkool, grote tros bananen, 4 tomaten, 2 handen taugé en een dikke prei.
En ik moest €2,65 afrekenen. Ik vroeg aan de vrouw of ze alles wel had aangeslagen. Ja dat had ze. ze gaf me de bon mee en ze had inderdaad alles aangeslagen. Maar wat goedkoop! Voor wat ik had.
Ik ga volgende keer dus elke donderdag even tijd maken want zelfs bij lidl zou ik duurder uit zijn geweest. (En het feit dat ze geen taugé hebben)

Wat kun je dan blij zijn met zo'n 'vondst'. Helaas hebben we verder geen markt, maar wie weet in de toekomst.

Voor de rest was deze week weer lekker druk gevuld. Eigenlijk iets te druk want we hebben allebei slaap te kort. Dat is het grooste nadeel van verbouwen, je bent er zo druk mee dat slaap (en bij Jh soms ook het eten) wel het laatste is waar je tijd voor hebt. Vanavond gaan we vroeg naar bed hebben we besloten. Even lekker bijslapen.

Ook had ik tussendoor nog 26 cupcakes om te maken. 15 jongens en 11 meisjes.
Het meisje voor wie ze waren was er erg blij mee. Zo had ze een heerlijke en mooie traktatie om uit te delen.

Badkamer deel twee

Het schiet al op. Deze week heeft Jh leidingen gelegd en het frame van de wc. Was soms best een nadeel, want twee avonden moest de verwarming uit en ook een keer het water eraf. Dat is nu, begin november, best koud! Brrr. Indy en ik bleven dan ook lekker onder een deken zitten.
De tweede avond bleek de ketel een storing te hebben wat Jh niet zelf kon verhelpen. Donderdag hebben we een monteur gebeld en die heeft de storing verholpen. Dus we zitten er weer warmpjes bij!

Hier wat foto's van de badkamer en vooral van de spullen! (Troep noem ik het haha, ons al zo kleine huisje word helemaal volgestopt)