woensdag 4 november 2009

Arretjescake



Gisterenavond heb ik een heerlijke arretjescake gemaakt. Ik kreeg van verschillende mensen de vraag: Wat ga je maken? Is dat typisch iets uit gelderland? (he dagmar haha) Nee het is niet typisch gelders maar wel erg lekker!

Hierbij het recept:

Nodig: 250 gr. (basterd) suiker 60 gr. Cacao 2 eieren 250 gr. Biscuitjes 1 zakje vanillesuiker 150 gr. Margarine
Bereiding: Klop de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom tot een romig mengsel Voeg de cacao toe en klop het geheel nog eens goed door. Smelt de margarine in een pannetje en laat deze iets afkoelen Roer de gesmolten margarine lauw door het cacaomengsel en zorg dat deze goed is opgenomen in de massa. Verkruimel de biscuitjes in een theedoek in kleine stukjes Roer de stukjes en het biscuitgruis door het cacaomengsel Vet een cakeblik of schaal in en giet het beslag erin. Evt. kun je nog wat bruin/witte hagelslag op de bovenkant strooien Of opsieren met glacé: poedersuiker met wat druppels water in een Kommetje roeren tot een stroperige massa.
Laat het minimaal 6 uur hard worden in de koelkast.
Serveer de cake koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen