zondag 18 september 2011

Kaneelbroodjes

Mijn collega maakte deze broodjes op het werk met pesto en geraspte kaas. Nu lust ik geen kaas en Jh geen pesto dus dat werd het hem niet. Kaneelbroodjes lusten we allebei wel.

Benodigdheden:
- pak witte brood mix (kun je ook zelf maken natuurlijk, maar ik wou 'even lui' doen.
- 100 gram zachte roomboter
- 100 gram basterdsuiker
- kaneel op gevoel.
- cupcakesvormpjes

Werkwijze:
1) mak het deeg zoals op het pak beschreven staat en laat het deeg bij de kachel 10 minuten opstijven.
2) kneed nog eens goed door en laat het deeg weer 10 minuten staan bij de kachel.
3) maak ondertussen van de zachte roomboter, basterdsuiker en kaneel een vulling.
4) rol van het deeg een rechthoekige lap en smeer de vulling op het deeg. rol de deeg op.
5) verdeel deze rol in 12 stukjes (zie foto 1, het is even meten waar je moet snijden)
6) doe ze in de cupcakesvormpjes (zie foto 2)
7) bak ze in ongeveer 20 minuten gaar op 190/200 graden. (even aftasten)



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen