maandag 12 maart 2012

Negerzoenentaart













Ingredienten:
- 350 gram magere kwark
- zakje vanillesuiker
- wat citroensap
- pakje ongeklopte slagroom
- paar gelatineblaadjes (ik heb er 4 gebruikt)
- kant en klare bodem
- 1,5 pak negerzoenen (kan ook 1 pak of allebei de pakken, net wat je wilt)

Werkwijze:
1) prak de negerzoenen in een kom, maar zonder het wafeltje (die je later als versiering op de taart legt) Leg de gelatine blaadjes in koud water.
2) Meng de kwark en wat citroensap met de geprakte negerzoenen.
3) Verwarm de gelatineblaadjes en laat het wat afkoelen.
4) Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker (kun je ook weg laten als je het allemaal niet zo zoet wilt)
5) meng de slagroom en de afgekoelde gelatineprutje goed door het kwark/negerzoenen mengsel.
6) haal de kant en klare bodem uit de verpakking, leg deze in een bakblik en giet het mengsel erover heen.
7) leg de wafeltjes op de taart en laat de taart een paar uur in de koelkast opstijven.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit! Hoe lang zal de taart goedblijven in de koelkast of diepvries denk je?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi anoniem:
    Ik houd taarten altijd max 3 dagen in de koelkast. De dag van maken en dan nog 2 dagen erna.
    Invriezen zou ik met deze taart niet doen, ik heb het nog niet geprobeerd. Wel zou ik de koekjes op de bovenkant er dan aflaten, dat zal wel heel slompig worden.

    BeantwoordenVerwijderen