woensdag 30 december 2009

Appelflappen


Jh is vandaag jarig, 26 jaar is hij geworden. En hier kiezen we altijd zelf wat we bij de koffie dan willen serveren. Hij koos dit keer voor appelflappen. En nee, dan niet uit de winkel maar zelf gemaakt.
Het is heel simpel:
Je hebt een pakje bladerdeeg, 3 appels, 250 gr rozijnen, theelepel kaneel, 50 gram suiker en wat water.
De appels maak je schoon, je schilt ze en snijd ze dan in kleine stukjes. Kaneel, rozijnen en de suiker erbij en husselen maar.
de bladerdeeg vellen zijn dan al ontdooit. Je doet er 2 lepels appel/kaneel/suiker/rozijnen mix erop en je vouwt ze dubbel.
Met het water maak je de kantjes vast (zo op de foto te zien lukte dat mij dus niet zo haha)
en wat water op de boven kant en je strooit er wat suiker op. 15 min in een voorverwarmde oven van 225 graden en eet smakelijk. En lekker dat zijn ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen