zondag 28 april 2013

Aspergesoep

Benodigdheden voor 2 personen:
- verse asperges
- een liter kippenbouillon
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- wat gehakt voor de soepballetjes maar dat hoeft niet persé.

Bereidingswijze:
- schil de asperges en zet de schillen samen met de kippenbouillon op.
Laat dit een tijd trekken. Zeef de bouillon en gooi de schillen weg.
- laat de boter smelten in een pan. Doe daarna de bloem erbij met een garde.
- Schenk de bouillon erbij en laat het totaal koken. Er mogen geen klontjes meer in zitten.
- snij de asperges in stukjes en draai de soepballetjes.
- Doe de asperges en de soepballetjes erin en laat het geheel nog een tijdje pruttelen.
Verse asperges hebben langer de tijd nodig om gaar te worden dan asperges uit een potje.

Dit was voor het eerst dat ik zelf aspergesoep had gemaakt en het was echt heerlijk!
Zeker voor herhaling vatbaar. Ik had er twee stokbroden bij gebakken, één met pesto en één met kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen