woensdag 29 mei 2013

Asperge quiche

Benodigdheden:

- 5 plakjes bladerdeeg
- ongeveer 400 gram asperges
- 250 gram hamblokjes
- half bakje champignons
- 4 eieren
- pakje room
- kruiden naar keuze. Ik heb zout, peper, basilicum, peterselie gebruikt
- een quichevorm

Werkwijze:

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Kijk even naar de grootte van je quiche vorm hoeveel plakjes je nodig hebt.
Verwarm de oven voor op 220-225 graden.
Schil de asperges en snij de in stukjes, ook de champignons mogen in stukjes worden gesneden.
(van de schillen heb ik bouillon van getrokken en dag later van de bouillon aspergesoep gemaakt, zo gooi je niets zomaar weg)
Wok de hamblokjes en voeg daarna de stukjes asperge en champignons toe.
Als laatste kruiden naar smaak.
Doe in een maatbeker de eieren en het pakje room en klop dit goed door.
Als de plakjes bladerdeeg ontdooid zijn kunnen ze in de quiche vorm.
Daarna de asperge/ham mix erin doen.
De ei/room mengsel er voorzichtig over heen gieten.

De quiche moet ongeveer 40 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen