maandag 20 mei 2013

Cake met appel, rozijnen, kaneel en rum

Benodigdheden cakebeslag:
- 2 eieren
- 125 gram boter
- 125 gram suiker
- half zakje vanille suiker
- half zakje bakpoeder
- 250 gram bloem
- paar lepels melk
- paar druppels rum (speciale rum om mee te bakken)

Benodigdheden vulling:
- een grote appel of 2 kleinere appels
- twee handenvol rozijnen
- wat kaneel

Werkwijze:
Eerst maken we het cakebeslag. Mix eerst de boter goed door en voeg daarna de rest van de ingredienten toe.
Mix een paar maken alles goed door elkaar.

Als tweede snijden we de appel in stukjes, zonder schil en klokhuis.
De stukjes appel doen we in een bakje. Daarbij voegen we de rozijnen en wat kaneel. Hoeveel kaneel is op gevoel.
Alles goed door elkaar roeren.

Voeg de appelmix door het cakebeslag en roer alles weer door elkaar.
Klaar om gebakken te worden op 175 graden en ongeveer 65/70 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen