woensdag 29 mei 2013

Spinazietaart

Benodigdheden:
- 5 plakjes bladerdeeg (of filodeeg)
- een zak verse spinazie
- een ui
- 350 gram gehakt
- 3 tomaten
- kruiden naar keuze
- 4 eieren
- pakje room

Werkwijze:
verwarm de oven voor op 200/220 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
Was de spinazie goed en snij de ui.
Rul het gehakt met wat gehaktkruiden en wok de gesneden ui mee.
Als laatste de spinazie mee wokken.
Met kruiden alles op smaak brengen.
Snij de tomaten in plakjes en roer de 4 eieren met de room in een maatbeker.
Als het bladerdeeg is ontdooid, doe deze dan in een quichevorm. De bodem moet bedekt zijn en de zijkanten.
Doe het spinaziemengsel in de vorm en leg de plakjes (rauwe) tomaat er boven op.
Als laatste de ei/room mengsel er voorzichtig overheen gieten.

Bak de quiche ongeveer 40 minuten.

De kleine man vond de quiche ook erg lekker:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen