zaterdag 7 augustus 2010

Duitsland

Wij zijn weer terug van een weekje vakantie vieren in Duitsland.
We gingen niet met ons twee, maar mijn moeder, broer en zijn vrouw gingen ook mee. We hadden een heel mooi groot huis! Gelukkig ook een heerlijk bed en een bad! Dat vind ik altijd zo'n luxe omdat we dat zelf niet hebben. (En ook geen plaats voor is!)
Genoeg plek voor ons 5 en natuurlijk Indy en het hondje van mijn broer.
Mijn moeder werd meteen omgedoopt tot 'Moetti'. We moesten natuurlijk wel even in de Duitse sfeer blijven.

We zaten in een prachtige omgeving. Wat een bergen en mooie dorpjes.
Dinsdag zijn we naar een adelaar-wolvenpark geweest. Met een toren. En ja, we zijn helemaal boven in geweest. Jullie willen vast niet weten hoe half dood we daar bovenin aankwamen, maar goed, het uitzicht was prachtig!


Er waren wilde wolven, maar ook roofvogels/uilen/berggeiten/zwijnen en een bos om in te wandelen.

Dag erna zijn we naar een wildpark geweest. Met de auto reed je een bepaalde route door het park en af en toe zag je beesten. Je kon je auto parkeren en zo rustig bepaalde beesten bekijken. Lama's, ezels, herten, bepaalde soort koeien (naam vergeten!), wilde paarden, zwijnen met jonkies en apen.
Hier nog een foto van een stoute aap. In het begin van de apenkooi hangt een bordje: de apen niet aanraken... Jh hield zich netjes aan die regel, maar dit aapje dacht daar dus mooi anders over:

We hebben nog veel meer dingen bekeken en gedaan.
Zo zijn we naar de bierfabriek in Bitburg geweest. Daar een rondleiding gedaan en na de tijd verschillende soorten bier proeven.
We hebben stadsmuren, ruines, dorpjes en kastelen bekeken.
Ik ben fan geworden van Rewe, dat is een soort supermarkt. Wat een bakspullen heeft deze winkel... ben met een half krat boodschappen terug gekomen! Allemaal om mee te bakken, zo leuk!
Het was een hele leuke week, alleen wel heel vermoeiend. Bergen op en af, kilometers gewandeld.
Indy heeft ook genoten, lekker veel gespeeld met Nicky en ze liep veel kilometers ook mee. Los.. terwijl dat thuis niet kan!
Zoek de twee snuitjes:
Duitsland is zeker een land waar ik vaker heen wil. Ik kan de mensen dan wel niet verstaan, vriendelijk zijn ze wel. Ze rijden er niet zo aso als in Frankrijk en de omgeving is schitterend. Uit eten is een koopje (zomaar 2 keer in 1 week uit eten geweest!) en de supermarkten zijn groot. Echt winkelen hebben we niet kunnen doen, want zoveel winkels zijn wij niet tegen gekomen. Alleen in Bitburg (Bitte ein bit!) en Hillesheim was nog wel iets te zien qua winkels. Een weekje is eigenlijk veel te kort!

3 opmerkingen:

 1. Klinkt als een heerlijke vakantie,

  Leuk verslag, prachtige foto's

  Groetjes Deboor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er niet verkeerd uit!

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen