maandag 19 juli 2010

Tortellini met champignons en ham

Dit was ons hoofdgerecht. Ik had nog nooit tortellini gegeten en dacht: daar moet toch eens verandering in komen. Voor een keer vond ik dit lekker, maar ik ben toch maar van de tagliatelle.

Benodigdheden voor 4 personen:
- 1 ui
- 250 gram champignons
- een bakje hamreepjes
- 250 gram tortellini
- zout en peper
- peterselie
- wat olie
- 2 eetlepels bloem
- 200 ml slagroom
- 1 groentebouillonblokje
- klein blikje erwten
- 400 ml water

Bereidingswijze:
1) kook de tortellini volgens verpakking. De tortellini wat ik had, moest zeker wel 18 minuten koken, dus langer als normale pasta. Houd daar rekening mee.
2) Bak de champignons in de olie. Voeg later de ui en de ham toe en roer alles even goed samen.
3) Doe er de bloem bij en roer dit ook goed door om klontjes te voorkomen. Voeg het water en de slagroom toe en laat het geheel koken.
4) Het bouillonblokje en de erwten kunnen er door en laat de saus 5 min koken.
5) Breng op smaak met peper en zout. Doe de tortellini bij de saus en roer alles goed door.
6) Schep op borden en doe als versiering wat peterselie over de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen