vrijdag 24 december 2010

Kerstdrukte

Vanochtend was ik op tijd wakker en besloot om eerst boodschappen te doen. Boodschappen doen is normaal wel een leuk tijdverdrijf maar met kerst heb ik er zelden zin in. De drukte, de mensen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, de karretjes midden in het pad, dingen waar je net te laat voor komt, de lange rijden bij de kassa.

Dit jaar houden we kerst simpel. Veel lekkere dingen zaten in onze kerstpakketten. (Ik kreeg een prachtig hollands kerstpakket met allemaal lekkere, hollandse spullen. Jh kreeg een high tea pakket en een groot luxe kerstbrood. Ook een prachtig pakket)
Morgen eten we bij Jh's ouders en tweede kerstdag bij mijn familie. Maar omdat het niet zeker is of we door het weer in Elburg kunnen komen, moest ik toch even wat in huis halen. Vlees in de vriezer en een zak patat/aardappelschijfjes. Wij zijn niet van het aparte eten of een 5 gangen menu met kerst. Lekker vlees vinden wij al speciaal.

Ik heb mijn ogen uitgekeken in de supermarkt. Naar de volle karretjes vooral. Wat sommige mensen toch niet allemaal mee nemen. Zal me niets verbazen als een groot deel volgende week word weggegooid! Vraag me dan ook werkelijk af of iemand dan wel bewust eten koopt. Of gewoon veel familieleden over de vloer krijgt, kan ook :-)

Ik was dit jaar snel klaar. Het scheelt echt dat onze supermarkt sinds kort groter is geworden. Ook de rijen aan de kassa viel dit jaar mee. Binnen 20 minuten was ik weer thuis, heel relax.

Ik denk dat ik 20 euro extra (naast de normale boodschappen) kwijt ben geweest, deze maand met de feestdagen. Eten voor oud en nieuw heb ik ook al in huis. En dat geld zit hem vooral in vlees, vleeswaren, grillworst en extra fruit (perssinaasappelen en fruit voor chocoladefontein)

Ik wil iedereen hele fijne kerstdagen toewensen! Hopenlijk vol met liefde, familie en gezelligheid!

3 opmerkingen:

 1. Ik heb woensdag al boodschappen gedaan. Heel vroeg ik de morgen. Ik had ook een heel vol karretje. Maar ik haal pas volgende week woensdag weer boodschappen voor 8 personen. Wat zijn we eigenlijk rijk hè. Ik heb gisteren zitten kijken naar kinderen, om fincieel te adopteren. ( Ons meisje uit India is verhuisd dus zoeken we een nieuwe) Dan voel ik me wel heel rijk hoor. Als ik lees in wat voor huisjes ze soms wonen.

  Wij gaan morgen naar mijn schoonouders. Mijn schoonzusje is daar ook met haar man en kinders. Ze wonen in Zeeland en normaal zien we lekaar niet zo vaak! Gezellig. En eerst gaan we met z'n alle naar de kerk.
  Ik wens jullie ook een gezellige kerst toe. geniet van elkaar. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb vanmorgen boodschappen gedaan. Het kon niet anders. Het was vreselijk druk en ik was ook nog eens alleen. Normaal gaan wij met z'n tweeen. Het viel erg mee wat ik kwijt was. Ook gelijk voor Oud en Nieuw. Maar zoaals het er nu voorstaat zijn wij met z'n tweeen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doe maar gewoon, wij hadden wel wat extra kosten door mijn dieet maar verder niks bijzonders. Gisteravond zag ik op t.v toevallig een programma waar studenten goed voedsel, soms wat over de data, uit de containers haalden en naar een restaurant brachten en daar werd een heerlijk menu geserveerd zonder dat iemand door had wat ze voor geschoteld kregen. Later werd het verteld en ze hadden heerlijk gegeten. Fijne feestdagen voor jou en J.h

  BeantwoordenVerwijderen