vrijdag 31 december 2010

Een terugblik en een vooruitzicht

Allereerst: Bedankt voor alle lieve reacties! Ik had toch besloten om het hier ook te delen. Ook omdat ik er de laatste tijd minder aanwezig was, ivm moeheid en andere zwangerschapskwaaltjes, en misschien de komende tijd wat minder er ben.

Gisteren was Jh jarig. We hebben de verjaardagsvisite afgezegd, alleen onze ouder(s) en broers en aanhang waren er. Dat deed ons wel goed. Echt jarig voelde hij zich niet, maar hij was het toch echt wel. 27 jaar oud geworden.

We zijn samen heerlijk tot dinsdag thuis. Hebben we ook wel nodig. Om lichamelijk en geestelijk weer op te knappen.
Vanavond maken we het wel gezellig. Het is immers maar 1 keer in het jaar oudjaar en het begin van een nieuw schoon jaar! De kip voor vanavond is al gebraden, de oliebollen zijn in huis en er staat suddervlees op voor morgen.

2010 was voor ons niet altijd een goed jaar. In het begin van het jaar had ik gedoe op het werk. Pas toen ik op een andere locatie ging werken kreeg ik weer plezier in mijn werk. Daarna gebeurde het gebeuren rond mijn schoonmoeder. Waar je als (schoon) kind ook erg mee zat en nog steeds. Het is allemaal nog steeds niet afgerond.
En nu aan het einde eerst geluk en daarna intens verdriet om ons wonder wat niet mocht blijven.

Maar er zijn ook goede en fijne dingen gebeurt. De stap naar het ziekenhuis in januari met alle spanningen en zenuwen. Ik zie dit toch als een positief iets, want met behulp van het ziekenhuis ben ik wel zwanger geworden. Niet alle onderzoeken waren even prettig, maar dat hoort erbij.
Ik ontdekte het consuminderen en een leuke hobby: taarten bekleden.
De liefde voor Jh is nog sterker geworden, het is niet altijd vrede tussen ons (houdt je relatie scherp he, af en toe een discussie!:))Maar we praten iets ook altijd snel weer uit. We respecteren elkaar en zijn graag bij elkaar.
Ons huis is weer een stukje verder af. Ooit komt het helemaal af :-)

Vooruitzichten:

Het consuminderen wil ik weer oppakken. De laatste weken schoot het erbij in. Niet dat ik opeens met geld ging smijten, maar ik pakte meer het gemak qua koken. Daar wil ik weer vanaf en meer zelf gaan maken. Ik probeer weer om straks elke week iets nieuws te bakken of te koken. Ik heb een jaarlang een weekmenu bijgehouden, dit jaar wil ik het anders aanpakken. Ik wil vaker een kookboek uit de kast trekken. Minstens 1 keer in de week. De aanbiedingen blijf ik in de gaten houden.

Wat betreft onze zwangerschap wens. Dat blijft natuurlijk, het word nu misschien zelfs wel groter omdat we nu weten dat we zwanger kunnen worden. En hoe het voelt om zwanger te zijn. We willen eerst nu een paar maanden even rust. Een jaar MMM is best heftig en met zo'n einde hebben we even rust nodig. Daarna proberen we het eerst weer met hormonen.

De badkamer word afgemaakt. Daarna is het even een bouwpauze om geld te sparen voor de grootste klus.

Afvallen wil ik ook weer oppakken. Voor de hormonen was ik 12 kilo kwijt. Kwamen er weer wat aan door de hormonen, maar sinds ik zwanger was vlogen de kilo's er weer af. Ik zit alweer bijna aan die -12. En daar wil ik nog minstens -20 kg bijhebben :-)

Ik heb een goed gevoel over 2011.
We sluiten deze nare einde af en kijken met een frisse moed naar de toekomst. Een nieuw jaar vol met kansen en mogelijkheden.
Ook wil ik alle lezers van mijn blog een fijn, gezond en liefdevol 2011 toewensen!

4 opmerkingen:

 1. Allemaal ups en downs. Hoop dat het nieuwe jaar jullie heel veel geluk mag brengen. Fijne avond samen. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ups en downs.. heel veel succes en geluk gewenst voor 2011!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even rust is wel goed. Heel veel sterkte en hopelijk komen er dit jaar blijde dingen op jullie pad.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerst een fijn nieuw jaar gewenst. Met heel veel ups. Kom maar even bij. Maar blijf je wel op jezelf letten?

  gefeliciteerd met Jh.

  Een dikke knuffel.

  liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen