maandag 10 januari 2011

Week 2: koken zonder pakjes

Zaterdag: Zelfgemaakte goulashsoep
Zondag: Macaroni met gehakt, champignons, ui, paprika, tomatenpuree, tijm en italiaanse kruiden
Maandag: Hutspot
Dinsdag: Kipfilet, aardappelen en bloemkool
Woensdag: Lasange (nog geen idee hoe ik dat maak zonder pakje, iemand een recept?)
Donderdag: Rijst met biefreepjes en teriyaki saus
Vrijdag: zelf gepaneerde snitzel, aardappelschijfjes en groenten

5 opmerkingen:

 1. Kijk, het kan dus wel, lekkere macaroni zonder mix! Ik grijp nog steeds naar de Knorr mix, maar het ziet er heerlijk uit op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit was ook de eerste keer dat ik geen macaronimix gebruikte. De eerste happen keken we elkaar aan en zeiden: Is wel even wennen he, zo'n pakje heeft zo'n sterke smaak waar je aan gewend bent. Maar na een paar happen smaakte dit toch echt lekkerder. En ik heb twee kleine blikjes tomatenpuree gebruikt en de 'saus' leek net zoals uit een pakje. Echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja dat viel mij ook op toen ik een recept uit mijn slank.nl boek gebruikte: het is echt lekkerder...het lijkt wel een beetje op wat jij gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. voor de lasagne gewoon bechamel saus maken en rode saus maken met gehakt en die om en om op de lasagnebladen doen. Het recept voor bechamelsaus vindt je op internet, Sukses gr, Cisca, Servie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed zeg, zonder pakjes. lasagna weet ik niet. Ik heb vrijdag nasi zonder pakje gemaakt. Dat was een uitdaging. En behoorlijk duur omdat ik echt indische kruiden wilde gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen