zondag 2 januari 2011

De beste wensen en opruimen

Ik wil iedereen nog even de beste wensen brengen. Dat dit jaar maar een prachtig mooi jaar mag worden voor iedereen.

Ik kreeg gisteren meteen weer de opruimkriebels. Wat is dat toch met een nieuw jaar. Dit keer niet meteen de hele keuken overhoop gehaald, toch een beetje denkend aan mijn lichamelijke conditie, maar alleen het kruidenkastje. Omdat ik nu meer uit kookboeken en zonder pakjes en zakjes wil koken is het wel handig om te weten wat voor kruiden je in huis hebt. En ons kruidenkastje puilde uit (deed altijd heel voorzichtig het kastje open in de hoop dat er niets uitviel) maar ik wist echt niet wat er allemaal instond.
Tijd voor actie. Ik was eigenlijk zo klaar want zo groot is het kastje ook weer niet. Heb wel wat weggegooid of bijvoorbeeld van twee potjes oregano één potje oregano gemaakt. Meteen schreef ik op een papiertje welke kruiden ik weer terugzette. Later op de computer netjes op alfabet 'opgeschreven'.
En echt waar, er is nu ruimte over :-)Vandaag hebben we samen de kerstspullen weer opgeruimd. Weg ermee, ik was er klaar mee. En nu is het heel leeg in huis, morgen dus eerst maar eens op jacht naar leuke, goedkope planten.

Ook vandaag wat foto's op de pc gezet. Toch even slikken want daar stonden ook nog de laatste buikfoto's op. Er was inmiddels al best al een klein buikje te zien. Ondanks mijn normaal al grote spekbuik. Deze foto's worden allemaal bewaard.

Ook vond ik nog een foto van ons kerstontbijt:
En kwam ik dit weekend eindelijk toe aan twee nieuwe kookboeken. Ik heb al heerlijke recepten gezien waar ik maandag mee ga beginnen:

3 opmerkingen:

 1. Je kastje ziet er heel netjes uit.Zelf doe ik iedere week een keukenkastje zo komt het met regelmaat aan de beurt.
  Dergelijke foto's kunnen erg veel pijn doen.
  Heerlijk dat brood, voor mij is dat gebeurd nu,kon er ook niet ze best tegen dat marsepein.
  Succes met koken, ik ben benieuwd of het gaat smaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje meid wat een nare feestmaand hebben jullie achter de rug dat dit jaar jullie jaar mag worden!

  Je kookboek ziet er inspirerend uit!

  Liefs kasboekvrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kastje ziet er keurig uit! En ik ben benieuwd naar het koken zonder pakjes en zakjes, want ik maak mij daar ook schuldig aan...

  BeantwoordenVerwijderen