zondag 25 juli 2010

chocolade cake













Ik ben gek op chocoladecake (en chocoladetaarten haha tja wat niet als het chocola betreft?) en probeer van alles uit.
Ik vind deze goed gelukt, enige is: de cake valt uit elkaar. Maar de smaak is er niet minder om.

Benodigdheden:
- 150 gr margarine
- 125 gr donkere basterdsuiker
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 el cacoa
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 2 eieren

Bereidingswijze:
1) Oven voorverwarmen op 190 graden.
2) Alle ingredienten mengen en in een ingevette vierkante bakblik doen. (Vergeet niet: de meel, cacoa en de bakpoeder moeten gezeefd worden!)Maar eigenlijk moet dat altijd gezeefd worden mits het anders staat aangegeven.
3) De cake moet 20-25 minuten in de oven.

Garnering:
- Ananas uit blik laten uitlekken. Gebruik 2/3 deel en meng er 120 ml yoghurt doorheen. Voeg naar smaak poedersuiker toe. Smeer dit mengsel op de cake, het deel van de ananas stukjes wat je nog overhebt er overheen doen. Wat cacoa, lekker!
- Of gewoon slagroom met chocoladekrullen.

3 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker. Zo kan je hem alleen niet zo makkelijk aan iemand anders presenteren. Maar voor eigen gebruikt maakt het niet uit, hij moet toch in stukjes naar binnen. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jummie ziet er lekker uit !! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Normaal voor visite oid doe ik het leuk op een schaaltje. Maar nu even niet, is idd voor eigen gebruik!:-)

    BeantwoordenVerwijderen