vrijdag 5 november 2010

De griepprik

Wat heb ik getwijfeld dit jaar. Normaal gesproken haal ik elk jaar de griepprik. zoals de vaste lezers wel weten, ik heb astma en hoor dus bij de 'risicogroep' wbt de griepprik. Mexicaanse griepprik heb ik niet gehaald, vond ik meteen al onzin, maar een griepprik blijf ik trouw al jaren halen.

Dit jaar zat ik dus echt te twijfelen. Ik slik al 4 maanden hormonen, heb een antibioticakuur gehad en recent een hele sterke kuur. Voor mijn oorontsteking waar ik twee maanden mee gelopen heb. Ik vond dus dat ik al wel genoeg zooi in mijn lijf heb (gehad).

Tot ik maandag op mijn werk kwam. Collega liep te snotteren, veel kinderen ook. Dinsdag bij mijn oppasgezin waren er zieken. Als het nu al begint...

Dus ik heb de griepprik wel gehaald. Op de langere duur toch beter voor mijn gezondheid.

Halen jullie ook een griepprik?

5 opmerkingen:

 1. Ik heb ook de griepprik gehaald. Ik heb last van mijn luchtwegen en nu sta ik in de computer als een "risico"geval. Dus ik krijg elk jaar een oproep.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan hem via mijn werk halen, maar doe het nooit.
  Ik kies er bewust voor om het niet te doen, laat dochterlief ook niet enten.
  Heb al zo vaak gezien dat juist diegene die wel een prik halen ziek worden, en denk dat je lichaam er sterker van wordt als hij zelf anti-stoffen aan moet maken.
  Toen ik zwanger was werd er getest op rode hond, de verloskundige vroeg of ik echt niet geënt was zoveel anti-stoffen dat ik in mijn bloed had.
  Dit heeft mijn gevoel alleen maar bevestigd.
  Maar ik vind dat iedereen hier zijn/haar eigen gevoel moet volgen.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb diabetes en behoor daarmee tot de risicogroep. Haal de griepprik dus ook. Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog. Dat doet mij erg goed. Het is jammer dat het zo gelopen is. Niet zo heel veel mensen wisten van mijn blog.
  Maar ik begin gewoon weer opnieuw.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook alweer een griepprik gehaald hoor. Als ik me herinner hoe vaak ik vroeger verkouden was en grieperig in een winter.... en het sloeg altijd meteen 'vast' (bronchitis).
  Sinds ik de griepprik haal (inmiddels alweer ruim 10 jaar) ben ik zelfs nauwelijks verkouden!

  Voor mij is het dus ideaal!

  BeantwoordenVerwijderen