maandag 8 november 2010

De zwarte markt

Zo noemen we dat steeds in onze familie. Kennelijk heet het geen zwarte markt meer, maar de Bazaar. Ik gok zo dat iedereen wel weet waar ik het over heb :-)
Gisteren togen we, samen met een vriend, naar Beverwijk om eens een dagje heerlijk te neuzen op de zwarte markt. Jh en ik zijn er als kind eens geweest, onze vriend nog nooit. Dus ja wij hadden er wel zin in!
Eigenlijk waren we er zo, nog geen 45 minuten rijden. We waren er vroeg, zo rond 11 uur. En we hebben het volgehouden tot half 5! Wat een dag. Gezellig ook. Onze vriend ging voor een leren jas. Helaas is hij niet geslaagd. Ik irriteerde me suf aan al die opdringere verkopers. Getsie, soms had je nog geen stap binnen gezet of meteen: 'Dit is een mooi jasje! Kijk maar, pas maar eens! en vervolgens zag je een heel ander jasje voor je neus bungelen dan waar je naar gekeken had.
Ik ben wel geslaagd. Een bakblik en cakevormpjes (verrassend he haha), twee mooie kettingen, een shirtje, zak vol hondenkoeken en kruiden! Ja ik heb mijn ogen wel uitgekeken. We hebben alles gezien, incl een buitenlandse supermarkt. Indisch volgens mij. In ieder geval was er veel vis, kruiden en noedels verkrijgbaar.
Er waren ook hallen waarbij je alles meteen gezien had. Als je 1 pad door had gelopen wist je meteen hoe de andere paden eruit zien. Allemaal hetzelfde.
Ook kon je duidelijk het verschil merken tussen de betaalde hallen en de gratis toegang hallen. Daar was het een stuk drukker.
Jh heeft een leuke (nep)leren jas gekocht voor jawel... €10,- Het staat hem hartstikke leuk en stoer. (zal eens proberen om een foto te maken)
Tussendoor hebben we lekker gegeten van een broodje Doner. Ook heb ik nog twee turkse pizza's meegenomen. Dat eten we vanavond. Lekker!
Het kost er echt soms helemaal niets. Winterjassen voor €10-€20 euro. Natuurlijk heb je ze wel duurder, maar ik keek vooral naar de goedkoopste dingen :-)
Kleding en spijkerbroeken voor helemaal niet veel geld. Leuk om zo te neuzen!

2 opmerkingen:

  1. Ja we zijn er ook wel eens geweest met onze zoon die er toen ook een lederen jas kocht. Het blikje met vet heb ik nog altijd in mijn poetsdoos. Dat was fijn spul, het jasje heeft hij ook veel gedragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeee, die vriend was ikkk :D

    BeantwoordenVerwijderen