woensdag 28 april 2010

AppelboomOp onze bruiloft, 8/6/2007, kregen wij van onze vriendengroep een geld(appel)boom.
Echt nog een jong boompje en met liefde werd er een plek voor gezocht in onze tuin. De boom werd toen nog in onze auto van Gelderland naar Noord-Holland vervoerd. Nu bijna 3 jaar later past de boom echt niet meer in de auto haha. Zo kregen we het eerste jaar maar 1 appeltje eraan en die was nog zuur ook. Vorig jaar hadden we een 'oogst' van 25 appels!! Ik ben nu dus wel benieuwd hoeveel er dit jaar er aan gaan groeien. Volgens Jh is het net zoals een pruimenboom, ene jaar stikt het ervan, ander jaar bijna niets. Als dat klopt, krijgen we dit jaar niets of gewoon heel weinig. De boom bloeit al wel mooi en groeit met het jaar. Annemarie, weet jij hier meer van?

4 opmerkingen:

 1. hmm in de prov NH waait vaak de bloesem stuk in het voorjaar met als gevolg geen vruchten.
  Mogelijk is dta een verklaring???
  En goed laat in oktober pas plukken.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha die Marti,

  Het kan inderdaad heel goed zijn dat je ene jaar veel oogst hebt en het andere jaar weinig. Onze appelbomen voor hebben dit jaar erg weinig bloesem, maar nu bloeien de bomen achter weer erg goed.
  We zien het dus wel. Verder is het zo dat als je maar 1 boompje hebt het ofwel een zelfbestuiver moet zijn of je moet geluk hebben dat een van je buren een boom heeft die kan bestuiven. Zo heeft Jan's moeder het geluk dat haar buurman een sierappeltje heeft staan die haar 'gewone' appelboom bevrucht, want anders zou ze nooit appels hebben....

  BeantwoordenVerwijderen