woensdag 21 april 2010

soezen














Zo simpel en zo lekker! Vandaag voor het eerst soezen gemaakt en ze zijn nog gelukt ook.
Mijn gasten vonden het heerlijk en S. (meisje van 10) heeft er 3 met smaak op zitten eten. Daar doe je het voor! :-)

Benodigheden voor ongeveer 20 soezen:
- 200 ml water
- ongeveer 100 gram boter
- 100 gram bloem
- 3 losgeklopte eieren.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en pak een bakplaat met bakpapier.
Doe het water en de boter in de pan en laat dit koken.
Ondertussen zeef je de bloem en voeg dit bij de water/boter.
Roer dit goed door tot je geen bloemklontjes meer ziet.
Laat het geheel 5 min afkoelen.
Roer daarna de eieren 1 voor 1 erbij. Tot het een gladde massa is.
Je merkt wel na de 3de ei dat de massa er al anders uit ziet dan bij 1 of bij 2 eieren.
Leg kleine hoopjes 'beslag' op de bakplaat en laat er genoeg ruimte tussen want ze worden zeker wel 1,5 keer groter in de oven.
Bak de soezen 25 minuten en laat ze afkoelen op de bakplaat uit de oven. Prik er wel even met een satéprikker in zodat de lucht eruit kan.
Als ze zijn afgekoeld kun je ze open snijden en dan vullen met slagroom.

Ik heb deze vulling gebruikt:
- pakje room van de lidl
- 2,5 eetlepels fijne kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-essence

Alles kloppen en vullen maar!! Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Nou ze zien er puik uit hoor!
    Enne....zal duimen voor je dat je binnenkort kunt BBQ'en!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit,
    ga het zeker een keer proberen.

    Groetjes Deboor

    BeantwoordenVerwijderen