maandag 19 april 2010

Weekmenu week 16

Zaterdag: Zelfgemaakte kippensoep met een shoarma burger
Zondag: 'uit eten' geweest bij een vriend (komt nog een blogje over)
Maandag: Aardappelen, spinazie, ei en vissticks
Dinsdag: gehaktpannetje met broccoli en rijst
Woensdag: zelfgemaakte nasi en kip saté ivm gezellige mee eters
Donderdag: Iets uit de wok met aardappeltjes
Vrijdag: Shoarma schotel (ja nog steeds niet gegeten, drie keer is scheepsrecht toch?)

Mijn recepten zijn nooit veel soeps. Omdat ik gemiddeld 4 dagen werk en dus 4 dagen laat thuis ben zijn mijn gerechten dus nooit ingewikkeld. Het is vooral eten wat gekookt word hier. Zoals de groente en de aardappelen. En de wok, ben ik ook een fan van! De oven gaat niet vaak aan, moeten we net kip uit de oven of lasange eten.
Oven aanzetten voor alleen wat patatjes ofzo vind ik doodzonde. Als ik een cake ofzo bak zorg ik meestal wel dat er nog iets in de oven moet. Zodat je de oven maar 1 keer op hoef te warmen.
Soepen, sauzen, stoofvlees en andere gerechten wat moet trekken of lang op moet staan gaan op mijn oliestel. Dat ding is nu al zoveel gebruikt, geld is er al uit.
Het kost je af en toe eens wat lampenolie.
Ik heb nog nooit een shoarmaschotel gemaakt, maar mijn idee is: eerst shoarma aanbakken in een (koeken)pan, paprika er door, in een ovenschaal. Aardappelpuree of schijfjes erop, eventueel wat kaas voor Jh en hup de oven in. Meestal improviseer ik wat of kijk ik op smulweb voor eens wat anders.
Ook probeer ik veel zelf te maken, dat gebeurt op mijn vrije dagen. Pizzabodems, wraps, sauzen, gerechten met alleen wat kruiden. Ik probeer het allemaal wel. Taarten/caken etc maak ik al een tijd zelf. Komen geen pakjes meer in huis daarvoor.
Dus ik volg geen echte recepten, vertrouw op mijn smaak en gevoel.
En als er eens iets mislukt, kunnen we altijd de frituur nog aanzetten. Al is dat hooguit 2 keer voorgekomen in de 4,5 jaar dat wij samen wonen! :-)

2 opmerkingen:

  1. Ik weet nog een lekkere shoarmaschotel (dat vinden wij tenminste!)
    Lekker snel klaar ook:
    Schoarma aanbraden,tomaatje erdoor, pot sperzieboontjes toevoegen (meewarmen).
    dan in een grote ovenschaal, zak rösti erover en daarover/ doorheen weer een laagje kaas (of niet als je dat niet lekker vindt!)
    ongeveer 40 minuten in de oven op 200 en smullen maar!En terwijl het in de oven staat, kan jij al weer iets anders doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Petra,
    Bedankt voor je recept! Klinkt ook lekker! Ik ben wel benieuwd vrijdag of het uberhaupt lekker is, shoarma uit de oven haha.

    BeantwoordenVerwijderen