woensdag 24 februari 2010

Biscuitdeeg zonder ei



Ingredienten:
225 gram volkoren zelfrijzend bakmeel
175 gram basterdsuiker
2 tl bakpoeder
6 el zonnebloemolie
1 tl vanille aroma
250 ml water
suikervrije jam

Bereidingswijze:
Zeef de meel en de bakpoeder. Meng de basterdsuiker erdoor. Meng daarna het water, de aroma en de olie erbij en meng alles tot een glad beslag.
Warm de oven voor op 180 graden en pak een rond bakblik van 20 cm. Ik heb alleen 22 cm dus dan word het iets kleiner. Leg bakpapier op de bodem en doe de helft van het beslag erin. Bak het in 25-30 minuten.
Laat alles afkoelen in het bakblik. Doe daarna de andere helft van het beslag in de oven en bak ook deze 25-30 minuten. Als alles is afgekoeld smeer je jam op de ene helft en je legt de andere helft er bovenop.
Bestrooi met wat basterdsuiker of wat jam zoals ik gedaan heb.

Bron:
Het boek Bakken van Lisa Scargot.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen