zondag 28 februari 2010

Boterkoek



Gisteren een heerlijke boterkoek gebakken. Echt heel simpel en nog lekker ook! Jh vroeg na het opeten: welke mix heb je gebruikt want deze smaakt wel erg lekker! Nou, geen 1 haha, gewoon met normale ingredienten:
1 ei
250 gram (tarwe / patent) bloem
175 gram lichtbruine basterdsuiker
een mespunt zout
200 gram zachte roomboter
Dit is voor een bakblik van 24 cm.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius / gasoven stand 3
Vet een vorm in.
Klop het ei met een vork los in een kommetje.
Meng de bloem, de suiker en het zout in een schaal door elkaar.
Doe zo'n beetje de helft van het ei bij het meel / suiker mengsel, bewaar de rest van het ei.
Doe de zachte boter boter bij de rest van de ingrediƫnten in de schaal.
Prak de boter en het ei met een vork door het bloem / suiker mengsel.
Kneed - als alles met bloem bedekt is - de inhoud van de schaal verder met de hand tot een soepele, egale deegbal.
Druk het deeg plat in de ingevette vorm, zorg ervoor dat het overal even dik is.
Bestrijk het deeg met het overgebleven ei.
Maak - met de botte kant van een mes - een ruitpatroon op bovenkant van de boterkoek.

Bron:
www.dekooktips.com

2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, die boterkoek maar hoelang moet hij in de oven en moet die temperatuur nog hoger na de voorverwarming?
    Liefs Angel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Angel,

    Ik zie nu dat ik idd de tijd er niet bijgezet heb dom haha, bij deze: 35-40 minuten.

    Ik heb de temperatuur niet hoger gedaan, gewoon op 170 graden gelaten.

    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen