woensdag 10 februari 2010

Hamlappen met paprika roomsaus

Helaas geen foto want het gerecht ziet er niet uit haha. Dacht er ook weer, zoals gewoonlijk, aan toen bijna alles al opgegeten was.
Op smulweb hebben ze iets handigs. Je kunt daar invullen wat je nog in je koelkast hebt liggen, wat dus op moet, en zij vinden er een recept mee. Ik had ingevuld: paprika, champignons en creme fraiche. Ik kreeg dus dit recept eruit. Leek Jh en mij wel lekker dus dan proberen we dat eens. Nu hoort het officeel met rundvlees, maar hamlappen hadden we nog in de vriezer.

Ingrediƫnten :
400 g bieflappen, 1 ui, 250 g champignons, 50 g braadboter, 2 theel. paprikapoeder, zout en (versgemalen) peper, een klein blikje tomatenpuree, 1/4 l bouillon, 1 bekertje creme fraiche(125g), desgewenst een allesbinder.

Bereidingswijze:
Verhit de braadboter in de koekenpan. Braad de reepjes vlees omscheppend rondom aan en bestrooi ze met paprikapoeder en wat zout en peper. Voeg de ui en de champignons toe en laat omscheppend ca 4 min. meebakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 min. meebakken. Blus af met de bouillon. Laat kort koken en roer de creme fraiche door de saus. Bind desgewenst nog bij met allesbinder. Proef of er nog zout of peper bij moet.

Wij hebben er rijst bij gegeten, maar kan ook aardappelpuree of gekookte aardappelen. Net wat je zelf lekker vind. Het was lekker, maar wij zijn kennelijk toch niet zo gek op creme fraiche.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten