zondag 21 februari 2010

Roze koeken

Een recept voor roze koeken, ik vind het niet zo heel lekker. Een of andere manier mis ik wat. Misschien wat vanillesuiker erbij of minder boter. Wie het weet mag het zeggen haha.

Ingredienten:
200 gr. roomboter
200 gr. suiker
4 eieren
220 gr. bloem
160 gr. poedersuiker
1,5 el. bessensap

Bereidingswijze:
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop met een mixer of een keukenmachine de boter samen met de suiker circa 10 minuten. Voeg dan al kloppend één voor één de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Meng voorzichtig de bloem door het beslag.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Zet de vormen op een bakplaat en vul ze voor driekwart met beslag. Neem een stuk bakpapier net zo groot als de bakvorm en leg dit er bovenop. Leg hierop een andere (zware) bakplaat, zodat de bovenkant van de koeken plat wordt als ze gaan rijzen.

Bak de koeken in 25 –30 minuten gaar. Laat ze een beetje afkoelen, haal ze uit de vorm en laat verder afkoelen. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer het bessensap erdoor. Bestrijk hiermee de bovenkant van de afgekoelde koeken en laat het glazuur hard worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten