woensdag 10 februari 2010

Ster mini appeltaartjesNathalie heeft een heerlijke blog. Ze maakt echt de meest heerlijke gerechten. Ook had ze deze appeltaartjes gemaakt. Officieel met cranberry's maar dat lust ik niet dus gewoon alleen met appelstukjes. Kijk ook eens op haar site:http://foodblogvannathalie.blogspot.com/

Ingredienten:
100 gram boter, in blokjes
150 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei, losgeklopt,
75 gram witte basterdsuiker. (Ik had geen wit dus heb lichte gebruikt)
snufje zout
2 appels (ik heb elstar gebruikt, deze week in de aanbieding bij Lidl voor €0,49 per kilo)
theelepeltje kaneel
wat suiker op gevoel en wat rozijnen naar smaak.

Bereidingswijze:
Je doet de boter, basterdsuiker, 1/3 deel van het ei, zelfrijzend bakmeel en snufje zout en maak er een stevige deegbal van. Laat deze in de koelkast staan tot je het gaat gebruiken.
Daarna schil je de appels, maak er blokjes van. Gooi ze in een kom samen met het kaneel en de suiker en meng het goed. Pak de deegbal en maak er kleine balletjes van. Rol 1 zo'n balletje uit en leg het in een muffin vorm. Ik kon uit de deegbal 6 appeltaartjes halen inclusief de ster bovenop. Als je het deeg in de muffinvorm hebt gelegd, doe overal een schep appelmengsel in. Druk met een ster vormpje uit deeg een ster en leg deze op het appelmengsel.
doe er wat ei op (die je over hebt van het losgeklopt eitje) voor de kleur.

De oven gaat op 180 graden en dan 35 min baktijd. Laat de taartjes 10 min afkoelen en haal ze dan uit de vorm om verder af te koelen.

1 opmerking: