woensdag 5 mei 2010

Jam maken

Het is me gelukt! De jam smaakt heerlijk :-)
Benodigdheden:













Bereidingswijze:















Eindresultaat:















Je ziet een weckketel, ik heb jam geweckt. Vanochtend een weckpot geopend en dat over geschept in een kleiner potje. Vond ik leuker op de foto staan en past makkelijker in de koelkast.

3 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit, hoewel ik aarbeien gewoon op de vuist het allerlekkerste vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk zelfgemaakt jam! Je kunt jam overigens ook goed bewaren zonder ze te wecken hoor. In goed schoongemaakte jampotten met schroefdeksel even op de kop zetten na het vullen en na ca. 15 minuten weer rechtop zetten en af laten koelen blijft het ook ca. 1 jaar houdbaar.
    Ik weck jam alleen als ik heel erg veel heb en het langer dan 1 jaar wil bewaren. Ben nu de geweckte tomatenjam van 2007 aan het eten.
    Mocht je eens voordelig aan tomaten kunnen komen dan is dat ook een aanrader! Ook héél lekker in een jamrol trouwens......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De schroefdekseltjes had ik idd ook ergens gelezen maar nog niet in huis. de buurvrouw is nu aan het sparen voor me haha want zelf gebruiken we alleen eens zo'n potje als we knakworstjes gegeten hebben.

    Maar ik wou gewoon een keer kijken hoe een wekketel nu werkt. Had hem nog nooit eerder gebruikt, een experimentje haha.

    BeantwoordenVerwijderen