zaterdag 22 mei 2010

Luilakken

1 keer in het jaar is er hier luilakken.
Wat is luilakken:Luilak of looilak folkloristische viering op de zaterdag voor Pinksteren. De viering vindt vooral plaats in West-Friesland en enkele Hollandse plaatsen. Met luilak worden oorspronkelijk langslapers en telaatkomers bespot en wakker gemaakt. Er wordt vrij algemeen uitgegaan dat het een viering is met een Friese oorsprong.
Kortom: kinderen schreeuwen en toeteren rond een uur of 5 je wakker. De vervelende jeugd besmeurt alles met eieren en boter. Vorig jaar reed er hier een jongen van een jaar of 12 op een fiets met blikjes erachter. En natuurlijk een grote grijns. Dat is echt luilakken.
Vannacht hoorde ik rond 3 uur een groep jongens en verder niets! Geen toeters, blikjes of andere lawaaidingen. Ook is er niets kapot gemaakt of besmeurd. Viel dus mee dit jaar.

Schreef ik gisteren heel positief dat ik geen pijn had, nou dat heb ik geweten toen de ibropufen uitgewerkt was. Autsjjj. Vannacht dan ook zeer slecht geslapen want kon me geen eens omdraaien. Net of alles beurs is van binnen. Nu is het een stuk minder, maar nog wel gevoelig.

Vandaag hebben we plantjes gehaald voor de tuin. 20 euro waren we kwijt ipv 50-60 euro vorig jaar. We gaan de goede kant op haha. Staat weer fleurig in de tuin.
Ook meteen het huis samen schoongemaakt. Zolang ik niet ging bukken ging het goed. Ik wou een appeltaart bakken, maar daar ben ik niet aan toegekomen. Morgen weer een kans. Gisteren kreeg ik mijn salaris en vakantiegeld. Het was meer dan dat ik verwacht had! Ik kon bijna een heel maandsalaris naar de spaar doen. Ook meteen grote boodschappen gedaan zodat ik voor de rest van de maand alleen nog maar verse dingen hoef te halen. fijn gevoel, schoon huis, spaarrekening weer gespekt en de kasten vol.

Fijn weekend allemaal!

6 opmerkingen:

 1. Ik zag het wel op de kalender staan: Luilak. Maar kon er geen beeld bij vormen. Nu dus wel.
  Bij ons doen ze dat op koninginnendag, zo vroeg mensen wakker maken. Met brommers door het dorp scheuren enzo. Ik vind het altijd balen.

  Joh, wat vervelend dat je nu last heb van het onderzoek van gisteren. helpt ibrudinges voldoende? En wat fijn dat je meer geld beurde dan je dacht! Zo'n meevaller was missch precies op tijd om je op te vrolijken?

  Ik ben benieuwd wat voor soort plantjes je gehaald heb. Ik eh schat lavendel ofzo?

  Dankje voor belangstelling voor de examens van onze Geeske. Ze was een echt een heel erg beetje down vrijdag! Natuurkunde lukte helemaal niet. Ze wist bepaalde formules niet meer. M'n man heeft haar even getroost. Daar is hij een ster in.

  Maandag weer verder.

  Fijn pinksterweekend verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat vervelend dat je nu last ondervindt van een onderzoek dat meeviel. Hopelijk loopt het goed af. Wel spannend.
  Hoort luilak niet bij de katholieke gemeenschap?
  Lekker dat de boel aan kant is en de pocket gevuld. Goed pinksterweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons is er ook luilakken,
  Waar we voorheen woonden ( klein dorpje bij Purmerend ) war er altijd vresselijk veel gemsuer in de buurt alles zat onder.
  Nu wonen we alweer ruim 3 jaar in een dorp in de kop van Nh en nog nooit wat gehoord hier.

  Verevelend zo'n pijn, gelukkig gaat het beter.

  Fijn weekend nog.

  GR Deboor

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons is er ook altijd luilak, maar heb er gelukkig niets van gemerkt.
  Heerlijk geslapen in mijn eigen bed, na een weekje vakantie.
  Fijn he dat extra vakantiegeld, geeft altijd een lekker gevoel om genoeg achter de hand te hebben.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mama ritha: wij noemen ibropufen meestal een smartie haha, beter uit te spreken! Maar dat helpt goed. Ik merk meteen als dat is uitgewerkt. Nu slik ik héél zelden iets dus mijn lichaam is best een beetje sloom ervan. Maar vanochtend de laatste geslikt en ik vind dat ik het nu weer zelf aan moet kunnen.
  Wat vervelend van Geeske, dat ze een paar formules vergeten was. Dan kun je zo balen!! Ik hoop dat ze de rest goed gemaakt heeft! Wat een fijne man heb je, die zo goed kan troosten.

  Johanna: Ik weet niet of het katholiek is. Zelf kom ik uit Gelderland en daar kennen ze het helemaal niet.

  Deboor: Dat is echt vervelend, als alles onder gekliederd word. Allemaal extra werk en de daders zijn dan allang verdwenen natuurlijk. Ik denk dat we wel dicht bij elkaar wonen. Ik woon ook in de kop van noord-holland.

  Goud en zilver: ik heb gereageerd op een blog van jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier hebben ze id ook vooral een hoop kabaal gemaakt. Zag nergens besmeurde ramen. Dat heb ik toch liever dan kabaal hoor ;-) werd om 2 uur wakker van de herrie en daarna vanaf een uur of 5....
  Balen dat je er toch nog last van had, hopelijk voel je je nu alweer een stuk beter !!

  BeantwoordenVerwijderen