zaterdag 1 mei 2010

Aardbeien kwarktaart













Benodigdheden:
- 1 pak bastognekoekjes
- 50 gram boter
- 10 blaadjes witte gelatine
- 2 blikken aardbeien op siroop
- 100 ml gekoeld aardbeiensap
- 500 gram kwark
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 pakjes klop room van de lidl (of aldi)

Bereidingswijze:
1) smelt de boter en kruimel de bastognekoeken. Voeg dit samen en maak in een ronde springvorm een bodem ervan. Druk het allemaal goed aan. Ik heb een springvorm van 28 cm gebruikt. Kan ook kleiner, dan word de taart hoger.
2) Leg de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Laat de aardbeien uitlekken en vang het sap op. Je hebt namelijk straks 100 ml er van nodig. Verwarm het aardbeien sap en leg er 1 voor 1 de uitgeknepen blaadjes gelatine erin. roer af en toe en laat het mengsel lauw worden.
3)Pak een kom en doe er de kwark en suiker in. Als het gelatine mengsel genoeg afgekoeld is moet dit er ook bij. Meng alles. Doe daarna de aardbeien erbij en roer nogmaals goed.
4) Klop de room en spatel dit door de kwarkmengsel. Giet dit over de bastongekoek bodem in de springvorm.
5) Zet alles in de koelkast en laat het minimaal 3 uur opstijven.

Je kunt de taart garneren met verse aardbeien en slagroom. In de zomer kun je ook verse aardbeien door het kwarkmengsel doen. Dit zal vast lekkerder zijn al smaakt de taart nu ook heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen