zaterdag 29 mei 2010

Chocolade peren cake













Ingredienten:
- 175 gram gesmolten boter
- 175 gram donkere basterdsuiker
- 3 losgeklopte eieren
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 15 gram cacao
- 2 eetlepels melk
- een peer of 2 kleintjes
- ronde bakblik van 20 cm

Werkwijze:
1) Mix de boter met de basterdsuiker.
2) Voeg het ei toe en mix opnieuw.
3) zeef het meel en de cacoa en voeg dit ook toe. Mix alles even door.
4) Als laatste gaat de melk erbij en mix dit weer even. Dan doe je het beslag in het bakvorm (bakpapier er ook in doen)
5) Leg er plakjes peer bovenop de mix in het bakblik.
6) bak de cake in 60 minuten in een voorverwarmde oven met 180 graden.

Wij hebben al een stukje gegeten samen (warm, mjam!) en het smaakt heerlijk!
Hoe de cake koud smaakt zullen we vanavond proeven.

3 opmerkingen:

  1. Mjammie, dat zal lekker smaken! Alweer een lekkere taart! Ik krijg ook zin in bakken...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer erg lekker uit. Peren zijn ook lekker in combinatie met chocolade.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooh, dát is lekker én heeel slecht voor de lijn ;)
    Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen