woensdag 19 mei 2010

Marokkaanse muffin

















Ingredienten:
70 gram zachte (room)boter
125 gram bloem
50 gram suiker
2 eieren
2 eetlepels vanille-essence
1 theelepel bakpoeder
Beetje zout

Werkwijze:
1) Mix de zachte boter met de suiker en de vanille-essence tot een cremige massa.
2) Mix de eieren er 1 voor 1 doorheen.
3) Vermeng de bloem met het bakpoeder en het zout en mix dat door het beslag.
4) Vul de muffinvormpjes elk tot 3/4 van de inhoud, want de muffins rijzen tijdens het bakken.

Bak de muffins in een voorverwarmde oven (180 graden) 15 minuten. Niet te lang want dan worden ze droog. (Ervaring haha)

Ik kan met dit beslag 9-10 muffins maken.

3 opmerkingen:

  1. Dat ziet er lekker feestelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt me niet moeilijk om te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit, gaan we zeker proberen.

    ( chocolade koekjes van laatst waren hier ook een succes ! )

    Thx,

    Gr Deboor

    BeantwoordenVerwijderen