donderdag 10 juni 2010

Loempia













Benodigheden:
- een kipfilet
- half bakje hamblokjes
- 50 gram taugé
- halve paprika
- paar champignons
- 1 sjalotje
- wat mihoen (of glasmihoen, maar dat is niet in de normale supermarkt te koop)
- mespuntje knoflook
- wat sojasaus
- wat sambal
- loempiavellen
- een geklutst eitje
- 3 bouillonblokjes

Bereidingswijze:
1) ontdooi de loempiavellen. Maak niet meteen de verpakking open en probeer ze van elkaar te krijgen want dat gaat breken. (Hoe zal ik dat nu weten?? haha)
2) Snij de kipfilet en de groenten zo fijn mogelijk.
3) Bak de kip even aan in een koekenpannetje, met wat olie. Bak de groente en de hamblokjes erbij en bak dit even goed mee.
4) Alle ingredienten in een pan met 200 ml water en 3 boulionblokjes laten pruttellen, niet te hard. na eigen ingeving peper, ketjap, sambal en eventueel wat knoflook toevoegen.
5) Kook het water voor de mihoen en verkruimel dit voordat je de mihoen in de pan doet. Laat de mihoen ongeveer 3 min koken , proef even voordat je het afgiet. Het mag niet meer hard zijn.
6) Doe daarna de uitgelekte mihoen bij het kip/groente prutje en laat het geheel nog 15 minuten pruttelen. Na de 15 minuten kun je dit prutje afgieten en laat het wat afkoelen.
7) Kluts het eitje en nu kun je ook de ontdooide loempiavellen voorzichtig van elkaar af halen.
8) Pak 1 loempiavel en smeer met wat ei het velletje in. Leg er wat vulling in en rol het op. Smeer met wat ei de zijkanten ook dicht.

De loempia's moeten ongeveer 5-6 minuten gefrituurd worden op 175 graden.

En lekker dat ze zijn! Lekker met wat chili of loempiasaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen