donderdag 10 juni 2010

Oosterse mihoensoep













Benodigdheden:
- 1 kleine ui
- 1 kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 50 gram taugé
- 1 eetlepel ketjap
- 1 theelepel sambal
- 1 ei
- de helft van een bakje hamreepjes
- 50 gram mihoen
- 2 volle theelepels maïzena
- peper en zout

Bereidingswijze:
1) De ui fijn snijden. Kook de kipfilet in de bouillon met de ketjap, de sambal en de ui op zacht vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
2) Kluts het eitje met eventueel wat peper en zout. Verwarm wat boter in een koekenpan. Giet het ei er in, bak het aan beide kanten. Laat de omelet wat afkoelen en rol hem daarna stevig op. Snijd de omelet in reepjes/stukjes.
3) Als de kipfilet gaar is haal je de kip er even uit, laat het even afkoelen en snij de kip dan in stukjes.
4) Gooi de hamreepjes, taugé, reepjes omelet en de kip in de pan en breng de soep weer aan de kook.
5) De mihoen boven de kokende soep verkruimelen en de soep nog 2 minuten zachtjes door laten koken, roer de soep in die tijd een paar keer om.
6) Maak de maïzena aan met 2 eetlepels koud water. Roer het mengsel door de soep.
7) Laat de soep nog even kort koken. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Deze soep heeft een pittig nasmaakje.

1 opmerking: