dinsdag 30 maart 2010

Burgelijk...

We hebben sinds een week weer de kachel aan gehad. Vond het toch nog wel weer fris worden 's avonds. Vorige week was ik 3 avonden weg en Jh zit tot 21:00 uur in de tuin te werken. Dus dan de kachel aan voor een uurtje is zonde. Vond het wel erg consuminderig van me haha. Eigenlijk wil ik vanaf nu helemaal geen kachel meer aan hebben. Overdag staat de kachel sowieso al niet aan, als iemand het koud heeft gaat er maar een trui aan. Ik hoop dus dat het snel wat warmer word zodat het 's avonds niet zo fris word.

Ik had al op een paar blogs deze tip gelezen: Doe douchespul/shampoo in een oud zeeppompje en zo gebruik je minder. Nou afgelopen zaterdag was eindelijk een klein (voor in de keuken heb ik een grote zeeppomp van 1 liter staan) zeeppompje leeg. Gevuld met douchespul en ik ben benieuwd hoe lang ik er nu mee ga doen. Jh lachte er hard om, maar heeft er toch al dankbaar gebruik van gemaakt. Nu nog een zeeppompje voor shampoo maar voordat die leeg is...

Verder is de belasting klaar en opgestuurd. Dit jaar hebben wij voor het eerst de belasting laten doen door iemand anders. Mede omdat Jh druk bezig is in huis en de tuin en geen puf meer over heeft voor andere dingen. En het is ons goed bevallen. Alles is nu goed nagekeken en weer aangepast en doorgestuurd dus. Geen omkijken naar.

Zien jullie de fiets hierboven op de foto? Dat is mijn nieuwe fiets :-)
De oude werd wel een beetje gaar en ik fietste er niet meer fijn op. Laatst viel zo de trapper eraf, kon ik lopend naar huis.
Ik kreeg mijn vorige fiets toen ik 11 werd en nu na 12 jaar werd het ook wel eens tijd voor een andere fiets.
En wat is marktplaats dan geweldig leuk. Ik vertik het namelijk om (te)veel geld uit te geven voor nieuwe fietsen terwijl er tweedehands zoveel goeds te vinden is.
In eerste instantie keken we alleen voor mij, maar het echtpaar had ook een heren versie en we hebben een leuk bod gedaan en zo was de herenfiets ook voor ons.
Jh vind ons nu echt burgelijk met 2 dezelfde fietsen!
Alsof we dat nog niet waren met: getrouwd zijn, eigen huis, een hondje en een stationcar haha :-)

4 opmerkingen:

 1. Maakt het uit, burgerlijk of niet...
  Wel zo handig om die geldzaken door een ander uit te laten pluizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, ik snap wel wat hij bedoelt, je ziet ze soms fietsen, van die vutters op hun spiksplinternieuwe met veel te veel versnellingen uitgeruste fietsen in precies dezelfde hippe kleuren, alleen hij een stang en zij natuurlijk niet.Hihi.

  En verder, kan jou het schelen, neem er nog een katje bij en geniet lekker van je nieuwe fiets!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk toch om lekker burgerlijk te zijn? haha
  Uiteindelijk worden we dat allemaal.

  Geniet van je mooie "nieuwe" fiets.
  Ik vind het iig heel verstandig om geen bakken geld leeg te gooien voor zoiets. Marktplaats is bij mij ook heel erg geliefd. ;-)

  Fijne paasdagen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen