zondag 28 maart 2010

gemarmerde chocolade-vanillecake













Benodigheden:- 225 gram zachte boter
- 55 gram pure chocolade in stukjes
- 1 eetlepel sterke koffie
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 225 gram lichtbruine basterdsuiker
- 4 losgeklopte eieren
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel vanille extract
- tulband vorm bakblik

Bereidingswijze:
1) Doe de chocolade en de koffie in een pannetje en laat dit zachtjes smelten.
Ondertussen zeef je het meel en de bakpoeder en doe dit in een kom. Voeg de boter, suiker, eieren en het melk toe en mix dit even tot een glad geheel.
2) Doe de helft in het bakblik en voeg het vanille extract erbij. Roer het even door elkaar.
3) Voeg de gesmolten chocolade toe aan de helft van het beslag wat nog in de kom zit en roer dit door elkaar. Doe dit dan ook in het bakblik.
4) bak de cake op 180 graden 55-60 minuten.

Je kunt er ook chocolade glazuur erover heen doen, dit heb ik hier ook gedaan.
Hoe maak je dat?
Ingredienten:- 125 gram pure chocolade
- 25 gram boter
- 2 eetlepels water (ik gebruik meestal iets meer water op gevoel)

Bereidingswijze:
1) doe de chocolade, boter en water in een pan en laat dit alles zachtjes smelten tot een glad geheel.

Dat was het, makkelijk he! Kind kan de was doen haha.
Schenk vervolgens de chocolade op de (afgekoelde) cake en zet alles in de koelkast tot de chocolade genoeg is afgekoeld.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen