vrijdag 5 maart 2010

Dan heb jij vast een lege koelkast

Krijg ik met regelmaat te horen als ik mensen vertel dat wij het makkelijk redden van €50,- boodschappengeld per week. (Persoonlijk vind ik dit nog aan de ruime kant, maar goed)
Maar nee de koelkast is niet leeg, er ligt genoeg in. Tuurlijk zal mijn koelkast leger zijn dan een koelkast van een gezin, maar wij komen niets te kort.
De voorraadkast puilt wel uit, is gewoon erg, evenals de vriezer. Maar dat geeft mij een veilig gevoel. Als we eens een keer geen boodschappen kunnen doen vallen we niet om van de honger :-) Het is gewoon ook goed kijken naar de prijzen en slim inslaan.
Op vrijdag zijn de meeste dingen wel op, dan is onze koelkast wel leger als anders, maar op zaterdag word dat weer bijgevuld. Ook bak ik elk weekend wat lekkers wij komen echt niets te kort:-)
In het begin was dit anders, kon ik elke keer weer eten weggooien omdat we teveel kochten en teveel in de koelkast hadden liggen. Doodzonde achteraf, maar goed alles moet je leren dus dat ook. Het maken van een weekmenu helpt daarbij. Zo ben je bewust van wat je inkoopt en nodig hebt en verspil je niet teveel.
Deze week liep het weekmenu anders omdat het hollands pannetje wel erg groot uitpakte. Dus we hebben er woensdag ook van gegeten. De zalm eten we een andere keer wel, die zwemt niet weg ;-) Zo is het dan aanpassen zodat je niets weggooit.
Ik ga van het weekend eens een foto maken van de koelkast en voorraadkast, want van 'Dan heb jij vast een lege koelkast' krijg ik spontaan allergische uitspattingen.

5 opmerkingen:

 1. Hier word de koelkast ook naarmate de week vordert steeds leger ;-) € 50 is voor ons een uitdaging ;-) en ga ik ws echt niet meer redden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marti,

  Ik heb je gelinked op mijn blogje. Hoop dat je het goed vind, anders hoor ik het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi,

  Leuk weblog!

  Persoonlijk vind ik 50 euro voor 2 volwassenen niet heel erg weinig. Maar ik denk dat het voor 'niet consuminderaars' wel als heel weinig klinkt.

  Succes ermee!

  groeten van M.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hmm nouja begrijp ik goed dat je daar voor 2 pers mee doet??
  makkie dan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind €50 zelf ook genoeg. Ik betaal ook wel eens andere dingen ervan. Cadeautjes etc.
  Alleen met verjaardagen kom ik niet uit, maar dat is ook geen ramp. Die 2 keer in het jaar;-)

  BeantwoordenVerwijderen