zondag 28 maart 2010

Uiensoep en champignonnesoep













Ingredienten:
- 3 grote uien
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 1,5 liter water
- blokjes bouillon (kijk even op de verpakking hoeveel blokjes je nodig hebt voor 1,5 liter water)
- peper en zout naar smaak
- mespuntje kerrie

Bereidingswijze:
1) doe de boter in een pan en bak de uien tot ze glazig zijn.
2) De bloem kan erbij en roer dit even goed door.
3) Het water en de bouillonblokjes erbij, ook peper, zout en kerrie
4) Laat het geheel koken en als het kookt, 20-30 minuten laten pruttelen.

Officieel hoort een een pistoletje met kaas uit de oven erbij, maar ik gruwel van kaas dus helaas haha hier geen pistoletjes kaas. Ik heb er wat champignons bijgedaan.

De foto ziet er niet zo lekker uit, maar na 20-30 min pruttelen zag de soep er heel anders uit, helaas geen foto van gemaakt.

Vorige week champignonne soep gemaakt, was heerlijk!
Hier kun je dit heerlijke recept vinden:
http://sparenbesparen.blogspot.com/2010/03/winter-erwtensoep-lente-champignonsoep.html
Ik heb alleen geen groente erin gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen