zaterdag 16 januari 2010

kaneel-chocolademuffins



Ik heb dit eens uitgeprobeerd. Erg simpel en makkelijk recept. Vanavond proeven met poedersuiker, heerlijk!! Uit dit beslag kunnen ongeveer 11 cakejes. Normaal is dit recept voor mini muffins.

Dit is het recept:
140 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 el cacaopoeder
1/2 tl kaneel
55 gr lichtbruine basterdsuiker
1 klein ei, losgeklopt
150 ml melk
4 tl boter, gesmolten.

1) verwarm de oven voor op 200 graden, gasovenstand 6. Bekleed de muffinvorm met papieren vormpjes.
2) zeef de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en kaneel en doe dit in een kom. Roer de suiker erdoor. Meng het ei, de melk en de boter met elkaar.
3) Meng het eimengsel over de droge ingredienten en meng alles even. Verdeel het over de vormpjes.
4) Bak de muffins 15-20 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen