zaterdag 30 januari 2010

Miljonairskoek


Weer een uitprobeersel en met succes!
De bodem maak je van 175 gr gezeefde bloem, 125 gram boter en 50 gram bruine basterdsuiker. Kneed de bloem en de boter samen tot een soort kruimeldeeg. Doe daarna de basterdsuiker erbij en kneed dit tot een deegbal.
Gebruik een bakblik van 23x23 cm en de oven moet op 190 graden. Doe het deeg in de bakblik en prik er gaatjes in. Het deeg moet 20 min in de oven. Laat de koek daarna afkoelen.
Maak ondertussen de vulling. Hiervoor heb je nodig: 1 blik gecondenseerde melk, 50 gram boter, 50 gram bruine basterdsuiker. Doe alles in een pan en laat het zachtjes tot een kookpunt. Blijf ondertussen roeren. Als het gekookt heeft, zet het pannetje op het laagste pitje en laat het nog 4-5 min opstaan.
Als de koek is afgekoeld smeer je de karamel erop. Zet alles in de koelkast tot de karamel helemaal afgekoeld is. Ondertussen doe je 150 gr chocolade (ik heb hier puur gebruikt) in een pannetje en laat het smelten. Dan smeer je de chocolade over de karamel en laat ook dit alles afkoelen in de koelkast tot de chocolade goed hard is.

1 opmerking: