vrijdag 1 januari 2010

Ben je ziek?

Werd mij gevraagd toen ik met mijn hoofd in een keukenkastje hing. Ik kreeg opeens de nukken en wou de keuken schoon hebben. Dus alles eruit, sprayen, sponsen, soppen en met een doekje navegen. Daarna alle spullen er weer geordend terugleggen.

Jh is dit alles niet gewend, nou ja, dat ik zomaar uit mezelf ga schoonmaken dan. De wekelijkse dingen heb ik geen moeite mee, maar de andere dingen... Jh is veel schoner en ruimt veel meer op.
Hij besloot spontaan om mee te helpen en samen hebben we de keuken en de buffetkast eens goed schoongemaakt en dingen uitgezocht. Wat een troep kan een mens alleen al in deze 2 dingen verzamelen. We hebben dan ook heel wat overbodig of stukke dingen weggegooid.
Maar dat ruimt zo heerlijk op. Alles ruikt nu ook weer fris en schoon.
Ook al kost het even 3 emmers sop en een half flacon multispray haha.

Ik ben van plan om elke maand iets groots aan te pakken. De kledingkasten doe ik sowieso 2 keer in het jaar. Een keer voor de zomer en een keer voor de winter. Dan sop ik alles goed uit en kijk meteen of er nog genoeg kleding is. Ook worden er weer mooie stapels gemaakt en soort word bij soort gelegd. De koelkasten, magnetron en oven probeer ik om de maand te doen. Maar de keukenkastjes, wat we vandaag gedaan hebben, phff dat is een tijd terug dat die eens goed werden schoongemaakt.
De laatste tijd heb ik echt opruimwoede, mijn hobbyspullen ben ik aan het uitzoeken en heb al een mooi deel verkocht via marktplaats. In April is hier een rommelmarkt en ik ben van plan om eens er te gaan staan. Niet met alleen zelfgemaakte kaarten maar ook ander spul wat me eigenlijk in de weg staat of waar we niets meer mee doen.
Ik heb een hele grote boekenkast met veel boeken, maar wat doe ik er mee? Niets... staat er alleen maar.
Hopenlijk kan ik volgend jaar met oud en nieuw zeggen dat ons huis een stuk leger en een mooi opgeruimd is.
Dit is in ieder geval een heerlijk begin van een nieuw jaar.
Nu zitten we beide te niksen, moe van een middag flink boenen en uitzoeken.
En Indy??? die sliep overal doorheen, om jaloers van te worden :-)

1 opmerking:

  1. Zo he, wat een wervelend begin! Veel succes verder met de plannen.

    BeantwoordenVerwijderen